Politerno > Україна і світ > “Інтер” запідозрили у фінансуванні терористів Донбасу: у поліції повідомили подробиці

“Інтер” запідозрили у фінансуванні терористів Донбасу: у поліції повідомили подробиці

  • 22 Серпня, 2017
  • 1261 Переглядів
  • 0

Головне слідче управління Національної поліції проводить досудове розслідування у справі телеканалу “Інтер”, пов’язаного з фінансуванням тероризму.

Про це Національна поліція повідомила у відповідь на запит “Апострофа“.

У повідомленні сказано, що слідство ведеться вже два місяці. До Єдиного реєстру досудових розслідувань справа була внесена за ознаками порушення статей Кримінального кодексу про підробку документів (ст. 358, ч. 1) і фінансуванні тероризму (ст. 258-5, ч. 3).

“У червні 2017 року Генеральна прокуратура України визначила підслідність кримінального провадження Головного слідчого управління Національної поліції.

Розслідування у зазначеній справі, яке доручено слідчим управління розслідування корупційних злочинів Головного слідчого управління Національної поліції, ведеться за фактом можливого фінансування тероризму шляхом перерахування значної суми грошових коштів в якості оплати за придбання частини акцій ПРАТ “Телеканал Інтер” на користь суб’єкта господарювання з Російської Федерації. Перерахування коштів було здійснено через одну з офшорних компаній, до діяльності якої можуть бути причетні українські чиновники”.

Також у повідомленні зазначено, що проводиться розслідування інших епізодів можливої незаконної діяльності посадових осіб зазначеної медіагрупи.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE