Politerno > Тернопільщина > Жителі Тернополя сказали дивану – НІ!

Жителі Тернополя сказали дивану – НІ!

  • 25 Серпня, 2017
  • 1848 Переглядів
  • 0

Близько 100 жителів Тернополя під час акції–провокації до Дня Незалежності України дізналися більше про можливості та інструменти впливу на прийняття рішень.

23 серпня у Тернополі відбулася Всеукраїнська акція «Диванна НЕ/залежаність – українська НЕ/залежність». Близько ста громадян сказали слово «ні» дивану та диванному герою – Почекуну та зробили перший крок назустріч змінам.

Метою акції було спонукати громадян до участі у прийнятті рішень на благо своєї громади, країни. Кожен зумів стати активним, небайдужим та незалежним – українці підписували петиції та звернення, аби вирішити нагальну проблему міста.

Акція покликана показати важливість дій: варто вставати з дивану і власноруч почати вирішувати проблеми.

 Окрім Тернополя акція проходила в 20 містах по всіх куточках України. загалом до акції долучилося близько 2 тис. українців.

Акція «Диванна НЕ/залежаність – українська НЕ/залежність» проходила в межах проекту «Активна Громада: право вибору», який впроваджується в 20 містах України.

Довідка. Всеукраїнська ініціатива «Активна Громада» – об’єднання людей та громадських рухів задля самоорганізації та участі у вирішенні місцевих проблем. Ініціатива створена в рамках діяльності ВГО «Інститут Республіка».

Проект «Активна Громада: право вибору» впроваджується за підтримки Національного Демократичного Інституту (NDI) за фінансової підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE