Politerno > Україна і світ > Позбавлення Саакашвілі громадянства – політична помилка влади, – Гринів (Відео)

Позбавлення Саакашвілі громадянства – політична помилка влади, – Гринів (Відео)

  • 10 Вересня, 2017
  • 1399 Переглядів
  • 0

З політтехнологічної точки зору позбавлення громадянства екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі це помилка. Проте у владі перемогла інша точка зору, яка передбачала формальне дотримання закону.

Про це в ефірі програми FACE 2 FACE заявив радник президента України Петра Порошенка Ігор Гринів.

“З політтехнологічної точки зору, рейтингів скасування громадянства Саакашвілі це помилка. З іншого боку, в нас є правова держава. І ми загналися в тупик поданням Грузії, яке не можна сховати і викинути. Це створює цугцванг бо чітко і ясно, що Саакашвілі набув громадянство не зовсім коректно. Тому він його позбувся, бо є формальні причини, які не дозволяли його надавати”, – зазначив пан Гринів.

Тому, гість програми порадив Саакашвілі, знов податися на громадянство і Україна тоді свідомо вирішить, чи надавати його.

“Я маю підказку для Саакашвілі. Йому потрібно ще раз звернутися за громадянством України, ще раз пройти процес отримання в рамках нових процедур. Україна тоді буде свідомо вирішувати, чи вона дає громадянство людині, яка в дружній нам європейській країні має проблеми з законом”, – переконаний пан Гринів.

Також радник президента розповів, що був противником призначення Саакашвілі головою Одеської ОДА.

“Саакашвілі звинуватив мене, що я очолюю кампанію з його дискредитації. Мені була дуже дивна його реакція. Ми з ним давно знайомі. Я не був в захопленні, коли його призначали. Я не є з тих, хто вважає, що він геніальний реформатор. Я проти того, аби вистрілювати в парламент, проти того, аби тримати людину в бочці води, аби вона давала покази. Я проти реформ такими методами”, – підсумував Ігор Гринів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE