Politerno > Україна і світ > Екс-мера Києва Черновецького за махінації з землею розшукує СБУ

Екс-мера Києва Черновецького за махінації з землею розшукує СБУ

  • 12 Вересня, 2017
  • 1347 Переглядів
  • 0

Правоохоронці оголосили в розшук колишнього мера Києва Леоніда Черновецького, підозрюваного в махінаціях із землею.

Про це сказано на сайті МВС України.

У розділі осіб, які ховаються від органів влади, зазначено, що Черновецький зник 24 липня, його розшукує СБ України на підставі рішення суду. Суд в Україні в липні дав згоду на затримання і доставку Черновецького на судове засідання для обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Генпрокуратура України підозрює колишнього мера в махінаціях із землею. Черновецький з сім’єю вже кілька років проживає в чорноморському місті Кобулеті в Грузії. У 2016 році він планував взяти участь в парламентських виборах в Грузії і навіть почав передвиборну кампанію, проте передумав.

За версією українського слідства, Черновецький, обіймаючи посаду мера Києва, змінив цільове призначення і передав в оренду за заниженою вартістю оточенню екс-президента Віктора Януковича землю на схилах Дніпра в районі будівлі Верховної Ради під будівництво вертолітного майданчика.

Правоохоронці оцінили збитки міському бюджету в 9,6 мільйона доларів. Екс-мер заявив, що вважає справу проти нього помстою генпрокурора Юрія Луценка за його критику на посаді глави МВС у 2008 році.

Нагадаємо, раніше Генпрокуратура оголосила про підозру Черновецькому. За версією слідства, він завдав шкоди Києву на суму близько 250 млн гривень.

Після цього Черновецький назвав Луценка п’яницею і мстивим негідником.

Пізніше стало відомо, що суд дозволив затримати екс-мера Києва Черновецького, який переховується від слідства.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE