Politerno > Україна і світ > Генпрокуратура повідомила про підозру екс-меру Києва Черновецькому

Генпрокуратура повідомила про підозру екс-меру Києва Черновецькому

  • 14 Липня, 2017
  • 1538 Переглядів
  • 0

Генеральна прокуратура повідомила про підозру колишньому меру Києва Леоніду Черновецькому

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

“За результатами розслідування, 14.07.2017 колишньому Київському міському голові Черновецькому в порядку, передбаченому Кримінальним процесуальним кодексом України, повідомляється про підозру у вчиненні … кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем)”, – сказано в повідомленні.

Зокрема, встановлено, колишній київський міський голова Леонід Черновецький діяв в інтересах не встановлених в даний час людини з найближчого оточення колишнього президента Януковича.

Йдеться про незаконне вилучення, зміну цільового призначення та передачі особливо цінних земель в оренду для будівництва так званого вертолітного майданчика на Парковій дорозі в Києві, заниження орендної плати за землю, і як наслідок ̶ знищення об’єкта археологічної спадщини, чим територіальній громаді міста Києва завдано збитків на загальну суму понад 250 млн грн.

За результатами розслідування, Черновецькому, в порядку, передбаченому Кримінальним процесуальним кодексом України, повідомляється про підозру у вчиненні зазначеного вище кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Досудове розслідування в зазначеному кримінальному провадженні триває.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE