Politerno > Україна і світ > Антон Філіпковський, якого влада використала як провокатора в справі Гужви, виявився власником фірм-конвертів

Антон Філіпковський, якого влада використала як провокатора в справі Гужви, виявився власником фірм-конвертів

  • 15 Вересня, 2017
  • 1739 Переглядів
  • 0

У понеділок в Голосіївському суді Києва будуть слухати справу Антона Філіпковського – фігуранта сфабрикованої справи про вимагання проти головного редактора “Страни” Ігоря Гужви.

Про це повідомляє “Страна“.

Саме Філіпковський, як стверджувало слідство, отримував гроші від представників Радикальної партії нібито для передачі Гужві. У той же час, це спростовується як Ігорем Гужвою, так і самими матеріалами слідства. З яких випливає, що це не головний редактор “Страни” вимагав, а йому пропонували гроші за зняття матеріалу, але Ігор їх брати відмовився.

Проте, Філіпковський пішов на угоду зі слідством, погодившись дати брехливі покази проти Ігоря Гужви. Обмовивши і його і, по суті, себе. Суд по угоді і відбудеться в понеділок.

Причиною чому Антон Філіпковський вирішив обмовити головного редактора “Страни” і стати учасником фабрикації справи можуть бути минулі гріхи Антона.

Проти фірм, які він очолював, в 2015-2016 роках були порушені справи за несплату податків і участі в “обнальних” схемах.

Згідно з даними держреєстрів, харків’янин виступає засновником двох фірм, які мають проблеми з законом – ТОВ “АПЛ” і ТОВ “Реденс”. Через останню прокручивались багатомільйонні афери.

Фіктивна структура була задіяна в шахрайських схемах по ухиленню від сплати податків в Києві, Львові та навіть Краматорську.

“Слідчим управлінням фінансових розслідувань ДПІ в Голосіївському районі ДФС в м.Києві розслідується кримінальна виробництво №32015100010000173 стосовно невстановлених осіб, які з метою прикриття незаконної діяльності створили та придбали ряд компаній, серед яких ТОВ “Реденс”, – кваліфікують фірму Філіпковський фіскали.

При цьому, швидше за все, сам Філіпковський є підставною особою і багатомільйонні суми, які проходили через його фірми, мали до Філіпковський мало відносини. Ймовірно, чоловік виступав класичним “фунтом”, залишивши свої документи для реєстрації фіктивної компанії в обмін на одноразову винагороду.

Крім того, “Страні” стало відомо, що десять років тому Філіпковський оформив дві великі кредитні позики, які не повернув, після чого суд заарештував його майно. Всього Філіпковський виявився винним 8 мільйонів гривень – можливо, саме тому він погодився брати участь в обнальних аферах, а пізніше – і в провокації проти Ігоря Гужви.

Втім, юристи, опитані “Страною”, скептично ставляться до того, що за допомогою угоди з Фліпковским зі слідством, фабрикатори справи проти Ігоря Гужви зможуть домогтися успіху.

“Якщо угодою передбачається порушення прав третіх осіб і сталася обмова людини, то її звичайно ж будуть оскаржувати. “Угода” автоматично не закриває всі питання”, – говорить адвокат Ігор Черезов.

За його інформацією, в Україні вже є судові прецеденти визнання сумнівних угод зі слідством незаконними.

Наприклад, у резонансній “газовій справі” біглого нардепа Олександра Онищенка з порядку десяти заключених “угод” три або чотири через суд були скасовані.

При цьому, юристи нагадують, що ставшим на шлях неправдивих свідчень “угодникам”, загрожує кримінальна відповідальність за свідому обмову (частина 2 статті 384 – від 2 до 5 років).

Як повідомлялось, 22 червня у приміщення сайту “Страна” з обшуками прийшли співробітники СБУ. Робота редакції була заблокована. Заступник головного редактора Светалана Крюкова тоді повідомила, подробиці захоплення. “Наш ньюс-рум в одну кімнату окупували співробітники СБУ. Близько 15-20 чоловік. Будівлю бізнес-центру закрито на вході. Всередині три співробітники редакції і кролик, в тому числі, головний редактор Ігор Гужва. Причина – поки не зрозумілі”, – написала вона в Facebook.

Згодом головного редактора інтернет-видання Страна.ua Ігора Гужву після багатогодинного обшуку співробітники поліції близько 4 години ранку вивели з редакції, посадили в авто і повезли до Головного управління МВС України в Києві, пише видання.

Читайте також: “Радикал” Лінько порівняв затримання Ігоря Гужви із маленькою перемогою в гібридній війні (Відео)

або Свідчення Лінька проти Гужви – це бартер між “ляшківцями” та Луценком – Корнійчук

 

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE