Politerno > Україна і світ > ЗМІ: Гужву повезли в главк київської поліції (Відео)

ЗМІ: Гужву повезли в главк київської поліції (Відео)

  • 23 Червня, 2017
  • 1439 Переглядів
  • 0

Співробітники Нацполіції відвезли главреда Страна.ua Ігора Гужву в ГУ МВС в Києві.

Головного редактора інтернет-видання Страна.ua Ігора Гужву після багатогодинного обшуку співробітники поліції близько 4 години ранку вивели з редакції, посадили в авто і повезли до Головного управління МВС України в Києві, пише видання.

ГПУ звинувачує Гужву в отриманні хабара Фото: Дмитро Реплянчук

“Судячи з того, що на місці обшуку Ігору Гужві підозру не було вручено, цілком ймовірно, що її спробують вручити в стінах главку. Адвокати головного редактора також поїхали на Володимирську, 15, де розташований главк МВС”, – йдеться в повідомленні.

Заступник Гужви Світлана Крюкова на своїй сторінці у Facebook повідомила, що, за її інформацією, планується обшук у нього вдома.

За словами адвокатів, Гужву хочуть затримати за ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу (Затримання уповноваженою посадовою особою – ред.), допитати як підозрюваного і відправити в ізолятор тимчасового утримання.

Нагадаємо, увечері 22 червня в редакції інтернет-видання Страна.ua відбувся обшук. Генпрокурор Юрій Луценко повідомив про затримання головного редактора видання Ігора Гужви. За словами глави ГПУ, Гужва нібито вимагав і отримав 10 тисяч доларів за нерозміщення компрометуючих матеріалів на чинного політика.

Головний редактор інтернет-видання Страна.uа Ігор Гужва прокоментував ситуацію з офісу видання, в якому пройшов обшук.

Коментар взяла екс-міністр юстиції, юрист Олена Лукаш, яка потрапила всередину приміщення, де перебувають декілька співробітників видання, повідомляється на сайті.

При цьому адвокатів і журналістів туди не пустили.

Лукаш запитала у Гужви, чи звертався він за правовою допомогою.

“З самого початку я попередив про те, що не буду відповідати на жодні запитання до приїзду адвокатів. Але, незважаючи на це, в мене силою вирвали телефон, саме в той момент, коли я давав коментар агентству Українські Новини. І попередили, що адвокатів вони не пустять”, – сказав він.

На відео відображено, що людина, яка керує обшуком, заявила, що Гужва не може залишити приміщення до закінчення обшуку, але не надав документи, що санкціонують дані слідчі дії. Також він відмовився представитися.

Лукаш також показала, як силовики пакують у пакети 10 тисяч доларів (ці гроші були представлені на фото Юрія Луценка в мережі Facebook як доказ вимагання хабаря Гужвою – ред.).

Нагадаємо, увечері 22 червня в редакції Страна.uа почалися обшуки.

Голова ГПУ заявив, що Гужва нібито вимагав і отримав 10 тисяч доларів за нерозміщення компрометуючих матеріалів на діючого політика.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE