Politerno > Україна і світ > “Гарненько подбайте” про американський бізнес – про що говорив Трамп з Порошенком

“Гарненько подбайте” про американський бізнес – про що говорив Трамп з Порошенком

  • 21 Вересня, 2017
  • 1485 Переглядів
  • 0

Під час зустрічі у Нью-Йорку з президентом США Дональдом Трампом президент України Петро Порошенко заявив, що Київ вітає діяльність американських компаній на українському ринку.

У відповідь Дональд Трамп двічі порадив Порошенко “гарненько подбати” про американського бізнесі.

На сайті Білого дому опублікували повний текст діалогу президентів Порошенко і Трампа перед їх закритою зустріччю в Нью-Йорку 21 вересня. Та нас зацікавив маленький фрагмент розмови щодо американського бізнесу в Україні, адже сама розмова загалом була досить короткою і більшу її частину Дональд Трамп розповідав про боротьбу з наслідками ураганів в Техасі, Флориді та в Пуерто-Ріко.

“Я згадаю тільки одну цифру: торговий оборот між Сполученими Штатами і Україною за останні сім місяців збільшився в 2,5 рази завдяки імплементації нашої угоди. І це знову знак того, що ми вітаємо американські компанії на українському ринку, створюючи сотні тисяч робочих місць в Україна і США. І це реальний підсумок ефективної співпраці між нашими націями”, – сказав Петро Порошенко.

У відповідь Дональд Трамп сказав, що “це правда”.

“Ця історія ще чекає свого оповідача, і я думаю, що ви дізнаєтеся про це набагато більше. Але компанії і правда дуже потужно заходять в Україну. Вони бачать величезний потенціал там, так що гарненько подбайте про них. Окей? Гарненько подбайте”, – підкреслив глава США.

Після закритої зустрічі президентів Петро Порошенко на прес-конференції розповів про основні теми, які піднімалися на ній.

Перший підсумок зустрічі, за словами Порошенка, це потужна підтримка реформ, які зараз проводяться в Україні з боку США.

“Були відзначені позитивні результати реформ, а також те, що США продовжить їх підтримувати”, – сказав президент.

Другий підсумок – Сполучені Штати повністю підтримують позицію України щодо розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі.

“Була дуже жвава, детальна дискусія щодо майбутньої співпраці США і України. США повністю підтримали мої пропозиції, які були озвучені ще в 2015 році, про розміщення на окупованій території миротворців з мандатом Ради Безпеки ООН”, – заявив Петро Порошенко.

Президент підкреслив, що США підтримують мандат місії на всій окупованій території на Сході України, включаючи неконтрольовану ділянку україно-російського кордону.

“Це виключить проникнення російських військ, російського озброєння і амуніції, і служитиме справі миру”, – сказав президент.

За його словами, це допоможе принести мир на українську землю. “Це те, що хочу я, як український президент, і це те, в чому нас підтримують ключові держави світу”, – додав Порошенко.

Третій підсумок – на зустрічі сторони детально обговорили економічне співробітництво. За словами Порошенка, було прийнято рішення про розміщення українських бондів на світовому ринку, а також обговорювалися питання заходження на український ринок американських інвесторів.

Також обговорювалося питання розширення співробітництва в сфері оборони: починаючи від освітньої сфери і закінчуючи проектами Міноборони України і США.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE