Politerno > Україна і світ > Генпрокуратура повернула Пашинському пістолет, вилучений у нього у справі про стрілянину і закрила справу

Генпрокуратура повернула Пашинському пістолет, вилучений у нього у справі про стрілянину і закрила справу

  • 21 Вересня, 2017
  • 1472 Переглядів
  • 0

Генеральна прокуратура повернула депутатові Верховної Ради Сергію Пашинському (“Народний фронт”) пістолет “Глок”, який було вилучено після того, як парламентарій поранив у ногу В’ячеслава Хімікуса.

Про це йдеться у відповіді Генпрокуратури на запит “Українських новин“.

“Відповідно до вимог Кримінально-процесуального кодексу Пашинському С.В. повернутий його пістолет “Глок”, що вилучався на час досудового розслідування”, – йдеться у відповіді ГПУ.

Повідомляється, що зброю депутату повернули через те, що кримінальна справа про стрілянину за його участю була закрита.

Про закриття справи за участі Пашинського було повідомлено  1 серпня з посиланням на постанову слідчого Генпрокуратури. 19 вересня 2017 року адвокат Хімікуса Марина Парінова повідомила, що Європейський суд з прав людини прийняв скаргу потерпілого на неефективне розслідування цього кримінального провадження в Україні.

За версією поліції, 31 грудня 2016 року на дорозі у Київській області на Пашинського напав чоловік, ударив його пляшкою по голові і збив з ніг. Нардеп прострелив ногу нападнику, зробивши перед цим попереджувальний постріл у повітря. У повідомленні поліції сказано, що у момент пострілу він лежав на землі. Зброю депутата – пістолет Glock 19 – вилучили.

Поранений, В’ячеслав Хімікус, стверджував, що попереджувального пострілу не було. За його словами, по дорозі додому він допоміг незнайомому водієві підштовхнути мікроавтобус, що заглох. Раптом загальмував Mercedes, із якого вийшов Пашинський і почав погрожувати зброєю.

Інкримінована Хімікусу стаття передбачає як покарання штраф від 3 до 7 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (від 51 до 119 гривень) або громадські роботи на термін від 40 до 60 годин, або виправні роботи на термін до 2 місяців з відрахуванням 20% заробітку, або арешт на 15 діб.

За фактом інциденту прокуратура Київської області зареєструвала кримінальне провадження за статтею КК України “хуліганство”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE