Politerno > Україна і світ > Під час війни, армія не може бути обезголовлена: Представник Президента встала на захист Муженка

Під час війни, армія не може бути обезголовлена: Представник Президента встала на захист Муженка

  • 2 Жовтня, 2017
  • 1750 Переглядів
  • 0

Представник Президента України у Верховній Раді Ірина Луценко просить політиків утриматися від заяв і закликів в зв’язку з пожежею на арсеналі біля м. Калинівки Вінницької області до завершення розслідування.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Президент наполягає на всебічному, повному і детальному розслідуванні … Поки не буде завершено розслідування і зроблені висновки, поки не будуть визначені винні – не може бути призначено покарання. Політичні заяви опонентів про покарання до завершення розслідування ми вважаємо безпідставними”, – сказала І .Луценко журналістам в понеділок.

При цьому представник глави держави в парламенті підкреслила, що “коли країна фактично перебуває у війні, армія не може бути обезголовлена, дискредитована”.

Вона зазначила, що з перших годин інциденту на арсеналі біля Калинівки все військове керівництво і представники спецслужб і військової прокуратури були там. “Понад 50% складського запасу вдалося зберегти, жодна людина не постраждала”, – сказала І.Луценко.

Як повідомлялося, на території військових частин в Калинівському районі Вінницької області ввечері 26 вересня розпочалася пожежа, сталися вибухи боєприпасів. Вранці 28 вересня вибухи практично припинилися, почалося розмінування 5-км зони. В результаті пожежі на складі боєприпасів постраждало двоє людей. Понад 30 тис. жителів прилеглих населених пунктів було евакуйовано. Наразі жителі Калинівки, які покинули свої будинки через пожежі та вибухи боєприпасів, повернулися додому.

Слідство відпрацьовує чотири основні версії детонації боєприпасів. За фактом вибухів боєприпасів військова прокуратура Центрального регіону України внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.113 Кримінального кодексу України (диверсія).

Народний депутат з фракції “Народний фронт”, радник голови МВС Антон Геращенко ініціював розгляд на комітеті Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони питання про звернення до президента України Петра Порошенка з пропозицією відправити у відставку начальника Генштабу В.Муженка і його заступника, відповідального за безпеку військових складів. Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов на засіданні Військового кабінету зажадав відставки начальника Генштабу.

Сам В.Муженко заявив: “Для тих, хто ще не зрозумів: звинуватити мене, моїх підлеглих в бездіяльності не вдасться. Призначити крайніх не вийде”.

Читайте також: Політологи розповіли, чим закінчиться вимога відставки Муженка

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE