Politerno > Україна і світ > “Мій народ. Мій бюджет. Моя війна” – соцмережі про скандал із закупівлями бронемашин на заводі Порошенка

“Мій народ. Мій бюджет. Моя війна” – соцмережі про скандал із закупівлями бронемашин на заводі Порошенка

  • 3 Листопада, 2017
  • 1622 Переглядів
  • 0

У НАБУ, після атаки на сина міністра внутрішніх справ, зайнялися заводом Порошенко. Вчора стало відомо, що Солом’янський суд Києва дозволив детективам провести виїмку документів на колишній “Ленінській кузні” – великому оборонному підприємстві.

Йдеться про сумнівні постачання чотирьох бронемашин “Тритон” для прикордонників.

НАБУ підозрює, що на кожному броньовику “Кузня” незаконно “наварила” по 10 мільйонів гривень. При вартості одного “Тритона” в 4,7 мільйона гривень, його продавали Держприкордонслужбі майже по 15.

У соцмережах коментують ці махінації – вважають, що влада продовжує наживатися на війні, тому по своїй волі вона її не зупинить.

“Мій народ. Мій бюджет. Моя війна”, – пише в Facebook журналіст Олександр Дубинський.

Більш розгорнуто думку про “мою війну” дає біглий головний юрист Януковича Андрій Портнов.

“Звичайно, це зручно, коли твоя фракція голосує за державний бюджет, який ти сам же і підписуєш, а потім твій міністр фінансів перераховує гроші на твій же особистий завод, на якому державні гроші перетворюються в особисті і направляються повз український бюджет в твої ж Панамські офшори. Багато хто бачить в цьому корупцію. Я ж бачу в цьому ще й пряму економічну зацікавленість продовжувати в своїй країні війну і вбивати своїх громадян…”, – заявив Портнов в Facebook.

Втім, є і позитив – оглядач Дмитро Корнійчук вважає, що в США нарешті взялися за українську корупцію.

“Вашингтон почав потихеньку” рубати” Порошенкові схеми крадіжок на війні”, – вважає Корнійчук.

Ці 40 мільйонів “чистого прибутку” з продажу броньовиків з’являються на тлі зубожіння пенсіонерів, каже журналіст Сергій Руденко: “+40 млн грн – з бюджету країни, яка вишкрібає гроші на утримання з гаманців дідусів і бабусь”.

Інший оглядач – громадський дяч Олесь Доній – передрікає реакцію т. зв. “порохоботов” – блогерів, котрі з будь-якого приводу захищають президента.

“Кожен порохобот знає, як відповісти на такі закиди: ” Він” не краде, “він” створює робочі місця для країни. Ну, з подальшою “рошенізацією країни” Вас, пані та панове. “німі на панщину ідуть. І діточок своих ведуть….”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE