Politerno > Україна і світ > ГПУ використовує піар для блокування початку роботи ДБР

ГПУ використовує піар для блокування початку роботи ДБР

  • 3 Листопада, 2017
  • 1583 Переглядів
  • 0

Юрій Луценко може використовувати судовий процес по державній зраді Віктора Януковича, спробу в короткі терміни винести вирок втікача президенту Віктору Януковичу, а також розгляд Печерським судом кримінального провадження про початок досудового розслідування в справі розстрілів на Майдані в лютому 2014 для блокування початку роботи Держбюро розслідувань.

Про це “Голосу” повідомило джерело в ГПУ.

“У цю логіку укладається і дивна екстрадиція Владислава Каськіва, а також порушення низки корупційних кримінальних справ проти представників минулої влади і середньої ланки нинішньої”, – сказало джерело в ГПУ.

Він додав, що в останні місяці від прокурорів вимагали порушувати гучні справи, щоб показати ефективність роботи.

Також, за його словами, 10 листопада Луценко повинен буде провести прес-конференцію, де представить громадськості досягнення ГПУ під його керівництвом і поставить під сумнів початок роботи ДБР.

“Подивіться з якими повноваженнями розлучається ДПУ, Луценко їх так просто віддавати не бажає. Тому нам сьогодні доводиться працювати не на результат, а на піар. На цьому грунті останнім часом у Луценка виник серйозний конфлікт з Матіосом, який претендує очолити ДБР і навпаки прагне до якнайшвидшого початку його роботи”, – розповіло джерело в ГПУ.

Державне бюро розслідувань (ДБР) може забрати у органів прокуратури всі слідчі функції.

У повноваження ДБР буде входити розслідування злочинів, скоєних правоохоронцями, суддями і вищими посадовими особами, крім випадків, коли розслідування відноситься до компетенції НАБУ.

Також бюро уповноважене розслідуватиме злочини співробітників самого НАБУ, антикорупційної прокуратури та військові злочини.

Як відомо, директор ДБР повинен бути обраний в 2017 році. Про це йшлося в плані пріоритетних дій уряду на 2017 рік.

Читайте також: Луценко користується політичними повідомленнями, а не процесуальними термінами, – Василь Вовк (Відео)

або Нарешті Луценко “дослухався” до Полякова – в “янтарній справі” винне лише НАБУ

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE