Politerno > Україна і світ > Луценко користується політичними повідомленнями, а не процесуальними термінами, – Василь Вовк (Відео)

Луценко користується політичними повідомленнями, а не процесуальними термінами, – Василь Вовк (Відео)

  • 9 Жовтня, 2017
  • 1581 Переглядів
  • 0

Невизначений процесуальний стан Володимира Тюрина у справі про вбивствр екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова, означає, що кримінальний авторитет ніяк не фігурує в розслідувані. Тому, очевидно, у своїх висловлюваннях Юрій Луценко користується не процесуальними термінами, а веде політичну риторику.

Про це на телеканалі ZIK заявив керівник головного слідчого управління СБУ (березень 2014 – червень 2015) Василь Вовк.

Попри заяву Юрія Луценка стосовно причетності Володимира Тюрина, справа вбивства Дениса Вороненкова не розкрита. Оскільки навіть риторика Генерального прокурора є політичною, а не процесуальною. Він заявив, що замовником вбивства, за інформацією Головного управління розвідки, є кримінальний авторитет близький до ФСБ. Тобто є лише теорія, не підкріплена доказами”, – наголошує гість програми.

Щодо гучних вбивств Генеральна прокуратура має інформувати суспільство поетапно, вважає експерт. У протилежному разі успішність розслідування виглядає сумнівно.

“Відсутність чіткої, послідовної інформації не дає змоги вважати, що цей злочин повністю розкритий і в перспективі всі винні будуть притягнуті до кримінальної відповідальності. Я закликаю керівників правоохоронних органів поетапно інформувати громадян України стосовно розслідування таких гучних справ. Так от, порушення кримінальної справи і її реєстрація – крок перший. Другий етап – підозри”, – коментує Вовк.

Згідно інформації Головного управління розвідки, до вбивства причетна особа, яка є кримінальним авторитетом і близькою до ФСБ. Проте в Росії та Україні під таке визначення потрапляє кожен другий громадянин, вважає гість програми. А щодо Тюрина Луценко не висунув навіть обвинувачувального акту.

“Я б хотів почути, що Генеральна прокуратура висуває підозру Тюрину стосовно скоєння конкретного злочину за конкретних обставин. Цього ж Луценко не сказав. А значить російського кримінального авторитета не підозрюють. Крім того, я б хотів дізнатися, де саме до вбивства Вороненкова долучилась рука ФСБ? А також інформацію щодо конкретного чоловіка, який допомагав організувати злочин. На жаль, у мене нема впевненості в тому, що цей злочин буде повністю розкрито, а Володимир Тюрин є замовником вбивства”, – зазначає керівник головного слідчого управління СБУ (березень 2014 – червень 2015).

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE