Politerno > Україна і світ > Генпрокурор Луценко заявив про розкриття замовного вбивства Вороненкова (Відео)

Генпрокурор Луценко заявив про розкриття замовного вбивства Вороненкова (Відео)

  • 9 Жовтня, 2017
  • 1399 Переглядів
  • 0

Замовником вбивства Вороненкова названо колишнього чоловіка Максакової

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про завершення розслідування вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова і встановлення замовника замаху. Про це він повідомив сьогодні на брифінгу.

За словами Луценка, “вдалося встановити усіх учасників, причетних до вбивства, вдалося відтворити все – від підготовки до затримання”.

“Замовником вбивства є підконтрольний ФСБ Тюрін Володимир Анатолійович, відомий як лідер злочинного угрупування. Він мав і особистий мотив – раніше він був чоловіком дружини Вороненкова (Марії Максакової. – ред.)”, – заявив генпрокурор.

За його словами, керівництво ФСБ підготувало вбивство Вороненкова для усунення його, як цінного свідка у міжнародних судах проти РФ.

Луценко також назвав виконавців злочину. За його словами, вбивство скоїв українець Павло Паршов, йому допомагали Василенко, Тарасенко та Левенець. “Василенко затриманий, а Тарасенко та Левенець перебувають у розшуку”, – додав Луценко.

Він повідомив, що справа стосовно підозрюваних передається в суд.

Раніше Генпрокурор Юрій Луценко повідомляв, що замовник вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова встановлений, він перебуває на території Російської Федерації і має жваві контакти з російськими спецслужбами.

Нагадаємо, Вороненков був застрелений 23 березня в центрі Києва, коли прямував на зустріч із іншим екс-депутатом Держдуми Іллею Пономарьовим. Екс-депутат отримав кулю в шию, дві в обличчя, одну в живіт і помер на місці. Вбивцею Вороненкова виявився 28-річний екс-боєць Нацгвардії Павло Паршов, уродженець Севастополя, який жив у Дніпрі.

Фігурантом справи про вбивство Вороненкова є Ярослав Тарасенко, якому інкримінується вчинення злочину, передбаченого п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України, тобто умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою, групою осіб

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE