Politerno > Україна і світ > Ірина Луценко назвала матеріали міжнародного журналістського розслідування “безпідставними домислами”

Ірина Луценко назвала матеріали міжнародного журналістського розслідування “безпідставними домислами”

  • 6 Листопада, 2017
  • 1974 Переглядів
  • 0

Матеріали журналістського розслідування Центру розслідування корупції та організованої злочинності OCCRP та “Слідство-Інфо”, де голова держави звинувачується в мінімізації податків, є “безпідставними домислами”

Як повідомляє УП, про це заявила в понеділок на засіданні погоджувальної ради парламенту представник президента Петра Порошенка у Верховній Раді Ірина Луценко.

За її словами, офшорні компанії, про які йдеться в розслідуванні, були створені виключно для передачі президентом корпорації “Рошен” у “сліпий траст”.

“Щоб продати корпорацію Roshen, треба було створити міжнародну холдингову структуру. Ця структура була налаштована на те, щоб уникнути подвійного оподаткування, щоб усі податки повністю були сплачені в Україні, а не за кордоном”, – наголосила Луценко.

Вона зазначила, що такі офшори були необхідні, бо інакше, відповідно до Гаагської конвенції 1985 року, “Рошен” не можна було передати в довірче управління Ротшильду.

“Такі міжнародні умови”, – підкреслила представник президента.

За її словами, офшорні компанії холдингу при передачі кондитерської корпорації не мали жодних банківських рахунків.

“Будь-які заяви про порушення валютного законодавства чи перерахування будь-якої готівки з України при створенні цієї структури є безпідставними домислами”, – наголосила Луценко.

Вона закликала “дуже акуратно формулювати те, що було почуто і скривджено журналістськими розслідуваннями”.

Як повідомлялось, у своєму дослідженні Центр розслідування корупції та організованої злочинності OCCRP та “Слідство-Інфо” дійшли висновку, що метою створення офшору президентом Петром Порошенком могла бути мінімізація податків, а не плани передати кондитерський бізнес “Рошен” у “сліпий траст”.

Трастовий договір на передачу управління корпорацією “Рошен” був укладений 14 січня 2016 року. Нідерландська компанія Roshen Europe B. V. фігурувала в списку з трьох офшорів Порошенка, про яких йшлося в документах “Панамського архіву”.

У квітні світові ЗМІ опублікували велике розслідування, яке розкриває причетність багатьох світових лідерів і відомих людей до приховування величезних сум грошей в офшорних компаніях. Серед них, крім інших, виявилися президент України Петро Порошенко.

Претензії до Порошенка полягають у приховуванні факту створення компаній в офшорі. Дії Порошенка можуть суперечити закону, оскільки він відкрив нову компанію, перебуваючи в кріслі президента, і не вказав цей актив у фінансовій декларації.

Юристи Порошенка заявили, що частку президента в “Рошен” передано в нову іноземну структуру в рамках укладеного з Rothschild Trust договору про сліпий траст та запевнили, що ніяких порушень немає.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE