Politerno > Україна і світ > Розроблений “Батьківщиною” законопроект про деофшоризацію блокують у парламенті – Шкрум (Відео)

Розроблений “Батьківщиною” законопроект про деофшоризацію блокують у парламенті – Шкрум (Відео)

  • 7 Листопада, 2017
  • 1561 Переглядів
  • 0

Законопроект про деофшоризацію, який розробили депутати від “Батьківщини”, навмисне блокують у Верховній Раді.

Про це вчора заявила народний депутат від “Батьківщини” Альона Шкрум у прямому ефірі програми “Перші про головне. Коментарі” на телеканалі ZIK.

“Ми подали законопроект про так звану деофшоризацію (№4380). Проте його не виносять на розгляд навіть на перше читання, оскільки цей закон міг би дуже жорстко регламентувати питання офшорів”, – наголосила вона.

Альона Шкрум зауважила, що якби хтось з опонентів президента, наприклад Юлія Тимошенко, фігурував у скандалах з офшорами, то “на всіх телеканалах була б істерика і поширення інформації”.

Натомість, коли у цих документах фігурує Петро Порошенко, питання намагаються перевести в юридичну площину.

“Питання не в тому, що ми звинувачуємо президента у порушенні юридичних тонкощів міжнародного законодавства. Проблема в тому, що Порошенко, коли йшов на вибори, обіцяв бути іншим: обіцяв не бути Януковичем і робити все по-новому”, – пояснила депутат.

Саме тому, на думку Альони Шкрум, суспільство настільки вже розчарувалося у голові держави, якого люди бачили на Майдані, що сьогодні він вже не може відновити довіру.

Також парламентар нагадала про затягування з ухваленням закону про Антикорупційний суд і зауважила, що президент ще з травня обіцяє внести відповідний законопроект до парламенту.

“Законопроект про Антикорупційний суд мої колеги-депутати подали більш як півроку тому. Зараз же вони його відкликали спеціально для того, щоб Порошенко міг внести свій законопроект. Зробили такий собі жест доброї волі. Однак представник президента у парламенті Ірина Луценко ще з травня обіцяє, що глава держави подасть свій законопроект», – пояснила депутат від “Батьківщини” і додала, що «для президента подати законопроект – це питання одного дня”.

Тому політик сумнівається, що насправді чинна влада час використовує для створення якісного законопроекту, “натомість це може бути черговою грою та написанням закону, який не вирішуватиме проблему”.

“Людям треба хоч одна державна інституція на судовому рівні, якій можна довіряти. У  суспільстві є очікування, щоб посадили принаймні кількох злочинців. Проте єдина інституція, до якої ще тримається довіра, це НАБУ, а до судів довіри у людей взагалі немає”, – підсумувала депутат від “Батьківщини”.

Читайте також: Порошенко не зможе ніколи більше стати Президентом України, – Тимошенко (Відео – “HARD з Влащенко”)

або Тимошенко вимагає розслідувати відмивання коштів Порошенком (Відео)

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE