Politerno > Україна і світ > ГПУ заявляє, що “гроші Онищенка” “Ощадбанк” перерахував у Державну казначейську службу

ГПУ заявляє, що “гроші Онищенка” “Ощадбанк” перерахував у Державну казначейську службу

  • 8 Листопада, 2017
  • 1493 Переглядів
  • 0

Генпрокуратура заперечує зникнення 156,8 мільйонів доларів з арештованих рахунків компанії, підконтрольній депутату Верховної Ради Олександру Онищенку.

Як повыдомляють “Українські Новини” про це на брифінгу повідомив заступник генерального прокурора Євгеній Єнін, .

“Гроші є. Зазначені кошти “Ощадбанк” перерахував на рахунки Державної казначейської служби. Надалі Верховна Рада вирішила долю цих грошей, визначивши їх цільове використання”, – сказав він.

“На цьому тлі нам незрозуміла позиція НАБУ щодо допитів керівництва “Ощадбанку”, оскільки інформацію про ці кошти можна було отримати шляхом звернення в казначейську службу. Оцінку діям НАБУ повинна дати Спеціалізована антикорупційна прокуратура”, – додав Єнін.

Прокурор продемонстрував лист “Ощадбанку” про перерахування грошей Онищенка в Держказначейство.

Раніше у НАБУ заявили, що заарештовані в “Ощадбанку” гроші, які належали компанії Quickpace Limited, пов’язаної з нардепом Олександром Онищенком, зникли.

Через це бюро зареєструвало кримінальне провадження за фактом вчинення невстановленими службовими особами ВАТ “Державний ощадний банк України” незаконних дій з майном, на яке накладено арешт.

Також у бюро зазначили, що заяви нардепа Тетяни Чорновол про наміри НАБУ повернути арештовані кошти народному депутату Олександру Онищенку, організатору так званої “газової схеми”, що завдала державі близько 3 млрд грн збитків, не мають нічого спільного з реальністю та, вочевидь, спрямовані на дискредитацію бюро.

Сам Онищенко стверджує, що не має стосунку до арештованих коштів компанії Quickpace Limited, про зникнення яких заявило НАБУ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE