Politerno > Україна і світ > НАБУ назвало абсурдними заяви Чорновол про наміри бюро повернути Онищенку кошти

НАБУ назвало абсурдними заяви Чорновол про наміри бюро повернути Онищенку кошти

  • 8 Листопада, 2017
  • 1543 Переглядів
  • 0

Заяви нардепа Тетяни Чорновол про наміри НАБУ повернути арештовані кошти народному депутату Олександру Онищенку, організатору так званої “газової схеми”, що завдала державі близько 3 млрд грн збитків, не мають нічого спільного з реальністю та, вочевидь, спрямовані на дискредитацію бюро.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

У НАБУ проінформували щодо розпочатого розслідування відносно співробітників “Ощадбанку” за фактом зникнення $ 156,8 млн і 218,1 тис. грн компанії Quickpace Limited, яку пов’язують з нардепом Олександром Онищенком.

Зазначені кошти 24 травня 2016 року були заарештовані судом в рамках розслідування “газової справи”.

При цьому станом на 17 жовтня 2017 року, кошти зникли з рахунків “Ощадбанку”.

Ситуацію в банку пояснили тим, що кошти були перераховані до держбюджету на підставі вироку Краматорського суду Донецької області.

Для з’ясування обставин детективи НАБУ допитали посадових осіб “Ощадбанку”, які не надали відомостей, що підтверджують перерахування коштів до держбюджету, посилаючись на заборону розголошувати цю інформацію.

В результаті детективами Національного бюро було зареєстровано кримінальне провадження за фактом вчинення невстановленими службовими особами ПАТ “Державний ощадний банк України” незаконних дій з майном, на яке накладено арешт. Досудове розслідування триває.

Щодо заяв про наміри НАБУ укласти з Олександром Онищенко угоду, у бюро нагадали, що питання укладання угод з підозрюваним належить до компетенції Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Нагадаємо, що біглий український політик Олександр Онищенко спростував інформацію про те, що оформляє німецьке громадянство.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE