Politerno > Україна і світ > Нардеп Онищенко клопоче про отримання громадянства Німеччини

Нардеп Онищенко клопоче про отримання громадянства Німеччини

  • 6 Листопада, 2017
  • 1509 Переглядів
  • 0

Біглий депутат Олександр Онищенко подав документи на отримання громадянства Німеччини.

Про повідомив в інтерв’ю DW бургомістр селища Герцлаке Ганс Бєскен.

За словами Бєсков, папери Онищенко подав ще кілька місяців тому, тому незабаром український політик зможе отримати німецький паспорт.

Бургомістр особисто допомагає втікачеві в отриманні громадянства. Зокрема, звернувся до вищих інстанцій з рекомендаційним листом, в якому підкреслює факт того, яку важливу роль Онищенко зіграє в розвитку його громади.

“Я кілька разів цікавився станом справ. Як мені дали зрозуміти, процес просувається успішно. Я сумнівався, що все вдасться зробити так швидко, проте з актуальної інформації все має вирішитися позитивно”, – розповів Бєскена.

На думку глави громади, оскільки побіжний депутат володіє в селищі нерухомістю (будинком і стайнею для тренування спортивних коней), влітку зареєстрував в ньому місце проживання, і має тривалий легальний статус перебування в Німеччині і відсутність в цій країні відкритих проти нього кримінальних справ, то, очевидно, відповідає всім вимогам отримання громадянства.

Бєскен також пояснив журналістам, що допомагає майбутньому громадянину Німеччини в зв’язку з тим, що він пообіцяв бургомістру в майбутньому вкласти гроші в організацію в Герцлаці міжнародних змагань з кінного спорту на найвищому рівні.

Він також зазначив факт того, що знає про проблеми втікача з українським законом, однак “не береться давати цьому оцінку”.

У свою чергу Олександр Онищенко спілкуватися з журналістами відмовився.

Розслідування за фактом розкрадання газу, видобутого за договорами про спільну діяльність з “Укргазвидобуванням”, почалося в грудні 2015 року.

За версією слідства, в період з січня 2013 року по червень 2016- го члени злочинної організації незаконно заволоділи грошовими коштами, отриманими від реалізації природного газу в розмірі понад 1,6 млрд, в результаті чого “Укргазвидобуванню” завдано збитків в сумі понад 740 млн гривень .

Слідство встановило причетність до участі в “газовій схемі” 29 осіб. В даний час сім чоловік, у тому числі народний депутат України Олександр Онищенко, знаходяться в розшуку, 12 обвинувальних актів щодо 18 осіб направлено до суду, з них щодо семи осіб вступив в силу обвинувальний вирок.

Читайте також: Ми з Насіровим придумали схему з дозволу Порошенка – Онищенко

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE