Politerno > Україна і світ > Німецький суд відмовився екстрадувати Олександра Онищенка до України

Німецький суд відмовився екстрадувати Олександра Онищенка до України

  • 27 Травня, 2020
  • 950 Переглядів
  • 0

Вищий земельний суд Ольденбурга відмовився екстрадувати до України підозрюваного в створенні корупційних схем екснардепа Олександра Онищенка.

Суд не встановив ознак політичного переслідування Онищенка, але скасував ордер про його арешт.

Як повідомило Deutsche Welle, у поясненні до ухвали йдеться, що “існує значна ймовірність” того, що в разі його Онищенка “не буде дотримано мінімальних стандартів міжнародного права щодо умов утримання в тюрмах”, у тому числі й Європейської конвенції з прав людини, тому екстрадиція є недопустимою.

До того суд звернувся до української влади з проханням надати “детальний опис” умов утримання під вартою, на котрі міг би розраховувати Онищенко в слідчому ізоляторі в Києві.

Повідомляється, що українська сторона поінформувала німецький суд “лише в загальних рисах”.

У САП кажуть, що це рішення можна оскаржити.

Нагадаємо, німецькі правоохоронці 29 листопада 2019 року затримали колишнього народного депутата Олександра Онищенка в німецькому місті Аахен за запитом Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Згодом стало відомо, що Олександр Онищенко, який перебуває під вартою в Німеччині, запросив політичний притулок в ФРН, а також готовий виїхати в Росію, оскільки має громадянство цієї країни.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE