Politerno > Україна і світ > У Раді розглянуть справу про зґвалтування у Кагарлику в закритому режимі – стало відомо чому

У Раді розглянуть справу про зґвалтування у Кагарлику в закритому режимі – стало відомо чому

  • 27 Травня, 2020
  • 1026 Переглядів
  • 0

Правоохоронний комітет Верховної Ради 1 червня збереться на закрите засідання у справі про зґвалтування у Кагарлицькому відділенні поліції.

Усі члени комітету підтримають рішення про закрите засідання, зазначив глава комітету Денис Монастирський у коментарі РБК-Україна.  

“По-перше, це пов’язано з особливістю самого злочину, адже мова йде про сексуальний злочин і там є подробиці, які не можуть бути оприлюднені публічно. А по-друге, там є таємниця досудового розслідування”, – зазначив депутат.

Монастирський також підкреслив, що члени комітету будуть проінформовані про неприпустимість розголошення відомостей цього досудового розслідування.

Так, на засіданні комітету 1 червня планується заслухати правоохоронців і з’ясувати, чи були зібрані в належний процесуальний спосіб усі необхідні докази провини затриманих поліцейських.

Крім того, Монастирський допускає створення тимчасової слідчої комісії щодо подій у Кагарлику.

“Відносно створення ТСК, то ми будемо робити висновки вже після того, як всі заслухаємо (на комітеті 1 червня, – ред.), але на моє переконання, ТСК потрібно створювати тоді, коли ми побачимо, що не виконує все необхідне ДБР і з’являються якісь складнощі в розслідуванні”, – додав нардеп.

Глава комітету підкреслив, що ще “однозначно рано” говорити про політичну відповідальність міністра внутрішніх справ або глави Нацполіції за трагедію у Кагарлику.

Як повідомлялось, в ніч з 23 на 24 травня у Кагарлику двоє співробітників згвалтували жінку, після чого було прийнято рішення про реорганізацію відділу. Згодом були названі імена підозрюваних поліцейських.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE