Politerno > Україна і світ > В Одесі затримали 4 кілерів, які намагались вбити ватажка наркокартелю – відео з місця замаху (Фото)

В Одесі затримали 4 кілерів, які намагались вбити ватажка наркокартелю – відео з місця замаху (Фото)

  • 27 Травня, 2020
  • 1066 Переглядів
  • 0

26 травня на Печерську кілери, які приїхали з однієї з балканських країн, розстріляли громадянина Чорногорії.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав Антон Геращенко.

За його словами, чоловік дістав п’ять кульових поранень з яких три – в грудну клітку і був госпіталізований у вкрай важкому стані в реанімацію. Зараз він під охороною поліцейських.

Він зазначив, що кілери покинули місце злочину на автомобілі “Smart”, який вони спробували спалити, але не вдало.

Поліція негайно оголосила план “Перехоплення”. Всі були підняті по тривозі. 

Повідомляється, що завдяки швидким і рішучим діям співробітників Департаментів стратегічних розслідувань і Кримінального розшуку Національної поліції п’ятеро підозрюваних в організації та виконанні цього замаху були затримані цієї ночі.

Ними виявилися громадяни Сербії, Чорногорії та Македонії, один з яких перебуває в Міжнародному розшуку за вбивство на замовлення.

У пресслужбі Національної поліції повідомили, що зловмисників затримали в Одесі. 

“26 травня у Печерському районі Києва невідомі здійснили кілька пострілів у чоловіка. Потерпілого з вогнепальними пораненнями доставили в лікарню. Після встановлення особи потерпілого відразу стали зрозумілі мотиви скоєння цього злочину. Потерпілим виявився громадянин Чорногорії, який знаходиться в міжнародному розшуку та є одним із лідерів та організатором наркокартелю, члени якого постачають наркотики на територію більшості європейських країн”, – зазначили правоохоронці.

За словами глави Нацполіції Ігоря Клименка, основними версіями замаху стала злочинна діяльність потерпілого, перерозподіл сфер впливу у самій “організації”, а також між балканськими злочинними кланами, що контролюють наркотрафік.

Оперативники встановили осіб, причетних до замаху – це громадяни Чорногорії, Македонії та Сербії. Один з них перебуває в міжнародному розшуку за замовне вбивство. 

На початку травня вони прибули в Україну, заздалегідь придбали транспорт, вогнепальну автоматичну зброю та організували стеження за майбутньою жертвою та її родиною.

Замах фігуранти здійснили біля будинку потерпілого, здійснивши у жертву п’ять пострілів. Після цього двоє зловмисників сіли в автомобіль та залишили місце злочину.

Поліцейські встановили, що “стрілків” чекали їхні спільники. Після замаху вони попрямували у бік Одеської області, щоб перетнути кордон з Молдовою та покинути територію України поза митним контролем.

До операції для затримання кілерів поліцейські залучили спецпризначенців КОРД. При в’їзді в Одесу правоохоронці затримали чотирьох осіб. При цьому зловмисники чинили опір та намагалися втекти.

Наразі вирішується питання про повідомлення затриманим підозр та обрання запобіжних заходів.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 115 (замах на вбивство) ККУ.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE