Politerno > Україна і світ > Названо імена поліцейських, які зґвалтували та катували жінку у відділку

Названо імена поліцейських, які зґвалтували та катували жінку у відділку

  • 25 Травня, 2020
  • 4535 Переглядів
  • 0

Правоохоронці назвали імена підозрюваних поліцейських, які в ніч з 23 на 24 травня побили та зґвалтували затриману жінку.

У фейсбук-спільноті “Київ оперативний” показали фото цих поліцейських. 

Зазначається, що підозрюваних звати 29-річний Сергій Сулима та 35-річний Микола Кузів.

Раніше, голова Нацполіції Ігор Клименко прийняв рішення про розформування підрозділу і переатестацію всіх співробітників відділку у місті Кагарлик Київської області після інциденту з побиттям і зґвалтуванням затриманої жінки.

Напередодні до поліції надійшло повідомлення про те, що у місцеву лікарню звернулася жінка, 1994 року народження, із повідомленням про побиття та зґвалтування. З її слів, до цих правопорушень були причетні співробітники поліції.

Першочергова перевірка внутрішньої безпеки підтвердила причетність поліцейських до побиття та зґвалтування  жінки, яку напередодні доставляли у відділ поліції для надання пояснень з приводу крадіжок майна.

Внутрішня безпека Нацполіції затримала двох співробітників Кагарлицького відділу поліції, вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Уся інформація передана до Державного бюро розслідувань.

Було розпочато кримінальне провадження за ст. 152 Кримінального кодексу України.

Голова Національної поліції звільнив поліцейських, які підозрюються у скоєнні злочину, відсторонив від виконання службових обов’язків керівництво відділу та прийняв рішення про розформування підрозділу і переатестацію всього особового складу Кагарлицького ВП.

За попередньою інформацією ДБР, в ніч з 23 на 24 травня 2020 року оперуповноважений у своєму службовому кабінеті застосував тортури до жінки, яку викликали до відділення поліції як свідка – вдягав протигаз, застосовував кайданки та здійснював постріли з табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтував потерпілу.

Крім цього, правоохоронці застосували фізичну силу відносно чоловіка, який у цей час перебував у приміщенні відділення поліції. Погрожуючи потерпілому зґвалтуванням, правоохоронці ставили його на коліна, били по голові дубинками, надягали протигаз та стріляли із пістолета табельної зброї над головою. У результаті вказаних дій потерпілий отримав переломи ребер та носа.

Наразі слідчими ДБР готується повідомлення про підозру затриманим та вирішується питання про обрання відносно них запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE