Politerno > Україна і світ > СБУ розслідує несумлінні закупівлі під час епідемії та незаконний збут біодобавок, що “захищають” від COVID-19

СБУ розслідує несумлінні закупівлі під час епідемії та незаконний збут біодобавок, що “захищають” від COVID-19

  • 25 Травня, 2020
  • 842 Переглядів
  • 0

СБУ розпочала кримінальні провадження проти шести компаній, які здійснювали несумлінні закупівлі під час пандемії та викрила масштабний збут через інтернет і мережу колл-центрів не сертифікованих біодобавок.

Зокрема, прес-служба Офісу президента повідомила, що сьогодні на селекторній нараді щодо протидії поширенню коронавірусу обговорювали питання закупівлі засобів індивідуального захисту.

Володимир Зеленський заявив, що триматиме це на особистому контролі, а прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що уряд поставив собі завдання забезпечити тримісячний запас засобів захисту для медиків. У пріоритеті будуть ті постачальники, які зможуть поставити медзасоби найближчим часом.

Разом з тим, Служба безпеки України повідомила, що відкриті справи проти шести компаній, які здійснювали несумлінні закупівлі.

Також в СБУ повідомили про викриття масштабного збуту через інтернет і мережу колл-центрів не сертифікованих біодобавок.

Продавці стверджували, що препарати допомагають захиститися від коронавірусу. Вони робили акцент саме на властивостях препаратів, які нібито підсилюють захисні можливості організму від COVID-19. Фактично комерсанти наживалися на страхах людей, вводячи їх в оману.

За даними слідства, організували збут препаратів відразу кілька компаній, які спеціалізуються на торгівлі біологічно активними добавками.

Під час обшуків в офісних приміщеннях, колл-центрах і місцях проживання фігурантів правоохоронці вилучили документи та інструкції, що підтверджують протиправну діяльність. Також виявлено понад 1,1 млн доларів.

Також наголошується, що, займаючись комерційною діяльністю підприємці ухилилися від сплати податків на суму понад 80 млн гривень.

Нагадаємо, Служба безпеки України встановила та затримала відомого під ніком «Sanix» хакера міжнародного рівня.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE