Politerno > Україна і світ > НАЗК викликає голову НАБУ Ситника за підозрою в конфлікті інтересів

НАЗК викликає голову НАБУ Ситника за підозрою в конфлікті інтересів

  • 8 Листопада, 2017
  • 1600 Переглядів
  • 0

НАЗК викликає директора НАБУ Артема Ситника 13 листопада для дачі пояснень у зв’язку з відмовою надати запитувані документи в справі про можливий конфлікт інтересів Ситника.

Про це пишуть “Українські новини” з посиланням на джерело в НАЗК.

Перевіряється інформація про те, що Ситник доручив керівнику юридичного управління НАБУ Ігорю Ярчаку представляти його інтереси в суді, що могло викликати конфлікт інтересів і порушити вимоги ст. 172-7 Кодексу про адміністративні правопорушення.

НАЗК направило в НАБУ запит з проханням надати документи, необхідні для перевірки можливого конфлікту інтересів Ситника. Але агентству було відмовлено в наданні запитуваної інформації з поясненням, що директор НАБУ не бачить можливості виникнення конфлікту інтересів у службовій діяльності.

НАЗК склало адміністративний протокол за ст. 188-46 КУпАП (невиконання законних вимог НАЗК). Санкція передбачає штраф від 100 до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1,7-4,3 тис. гривень). З цим протоколом і пропонують ознайомитися Ситнику 13 листопада.

1 листопада, журналіст Сергій Іванов на своїй сторінці у Facebook розповів, що коли Ситник довідався про складений щодо нього у НАЗК протокол, НАБУ раптом викликало главу НАЗК Корчак на допит повісткою. Крім того, журналіст опублікував фото сторінок протоколу:

Як повідомлялось, після кримінальних справ проти заводу Порошенка і сина Авакова у владі планують удар у відповідь по антикорупційному бюро.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE