Politerno > Україна і світ > Європейський суд зняв санкції з соратника Януковича

Європейський суд зняв санкції з соратника Януковича

  • 8 Листопада, 2017
  • 1480 Переглядів
  • 0

Європейський суд загальної юрисдикції скасував санкції щод наближеного до екс-президента Януковича колишнього народного депутата і бізнесмена Юрія Іванющенка.

Відповідне рішення опубліковане на сайті суду.

Згідно з висновками суду, інформація, яка відноситься до різних кримінальних справ, зазначена в листах, на які посилалася Рада ЄС з метою залишити Іванющенка у списку санкцій, або не має значення, або містить невідповідності, тому у Ради мали виникнути сумніви щодо достатності представлених доказів.

Таким чином, суд задовольнив позов Іванющенка, постановивши визнати рішення Ради ЄС про обмежувальні заходи, спрямовані проти певних осіб, підприємств і органів у зв’язку з ситуацією в Україні, від 5 березня 2015 року та від 4 березня 2016 року недійсними по відношенню до нього. Крім того, суд зобов’язав Євросоюз оплатити всі судові витрати екс-депутата.

Суд також виніс рішення по аналогічній справі колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка. Його позов був відхилений, екс-чиновника зобов’язали самостійно сплатити всі судові витрати.

Як повідомлялось, у лютому цього року Верховний Суд закрив всі справи щодо екс-регіонала Юрія Іванющенка.

Нагадаємо, що в березні Рада ЄС продовжила санкції проти екс-президента Віктора Януковича та 14 його соратників і виключила Іванющенка з санкційного списку.

У жовтні Суд ЄС визнав законними європейські санкції проти Віктора Януковича та його сина Олександра, які були введені у 2015-2016 роках.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE