Politerno > Україна і світ > Луценко звинуватив НАБУ у діях на користь Януковича

Луценко звинуватив НАБУ у діях на користь Януковича

  • 8 Листопада, 2017
  • 1486 Переглядів
  • 0

Генеральний прокурор Юрій Луценко стверджує, що заяви детективів НАБУ щодо зникнення з “Ощадбанку” коштів Януковича спрямовані на отримання рішення суду про спецконфіскацію.

Про це він заявив в ефірі “112 Україна”

“Уся активність окремих детективів НАБУ свідчить лише про одне – люди шукають текст рішення суду. Рішення суду у законному порядку засекречене. Зняття секретності судом не дозволено. Тому бажання певних осіб, які хочуть у Лондоні розпочати процедуру повернення цих коштів, отримати текст рішення Краматорського суду не проходить”, – сказав Луценко .

Він додав, що спочатку в це включили громадські організації, які домагалися цього рішення, а тепер до цього долучилися правоохоронці.

На думку Луценка, національний інтерес вищий будь-яких особистих інтересів.

“Тому не можна звинувачувати “Ощадбанк” у тому, чого нема – він чесно виконав рішення про спецконфіскацію. І, по-друге, допомагати тим, хто обікрав країну, шляхом вилучення відповідних документів і, ймовірно, їх передачі також не варто”, – сказав Луценко.

За його словами, ця ситуація свідчить про те, що усі правоохоронні органи потребують контролю, “бо скрізь помилки і навіть зловживання можуть бути”.

На запитання, чи, на його думку, детективи НАБУ працюють на адвокатів Януковича, Луценко сказав:

“За моєю версією, адвокати НАБУ вимагають від керівника “Ощадбанку” Пишного документи, які могли би знадобитися для атак на Україну. Для чого вони це роблять – нехай розбирається їхнє керівництво. Але звинувачення, що кошти кудись пропали – не відповідає дійсності і є не доброчесною дією”, – сказав Луценко.

За його словами, ГПУ має довідки від “Ощадбанку” про те, що вони перерахували ці кошти, від казначейства – про те, що вони зараховані у держбюджет.

“Зрештою є показник профіциту держбюджету приблизно на цю суму”, – підсумував Луценко.

Як повідомлялось, 28 березня Краматорський міськсуд ухвалив рішення про спецконфіскацію 1,5 млрд доларів Януковича і його оточення в рамках процесу проти колишнього директора компанії “Газ Україна-2020” Аркадія Кашкіна.

Читайте також: Піар-фарс. Як прокуратура конфіскувала $ 1,5 мільярда Януковича

Через місяць рішення набуло чинності, і конфісковані кошти було перераховано в держбюджет.

У травні 7 кіпрських компаній-власників облігацій внутрішньої державної позики оскаржили рішення про спецконфіскацію 1,5 млрд доларів, але апеляцію не було прийнято до розгляду.

Як відомо, 8 листопада НАБУ заявило про зникнення арештованих в “Ощадбанку”грошей, які належали компанії Quickpace Limited, яку пов’язують з нардепом Олександром Онищенком.

Також у бюро зазначили, що заяви нардепа Тетяни Чорновол про наміри НАБУ повернути арештовані кошти народному депутату Олександру Онищенку, організатору так званої “газової схеми”, що завдала державі близько 3 млрд грн збитків, не мають нічого спільного з реальністю та, вочевидь, спрямовані на дискредитацію бюро.

“Наразі Національне антикорупційне бюро намагається встановити долю близько 156,8 мільйонів доларів США та 218,1 тис. грн, які належали компанії Quickpace Limited, пов’язаній з нардепом Олександром Онищенком, та були арештовані за рішенням суду від 24.05.2016 на рахунках в ПАТ “Ощадбанк” в рамках розслідування так званої “газової справи”, – заявили у відомстві.

Пізніше Генеральна прокуратура заперечила зникнення 156,8 мільйонів доларів з арештованих рахунків компанії Quickpace Limited.

Сам Онищенко стверджує, що не має стосунку до арештованих коштів компанії Quickpace Limited, про зникнення яких заявило НАБУ.

ЧИТАЙТЕ ПО ТЕМІ: “На Банковій вже створено штаб, який готує атаку на НАБУ”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE