Politerno > Україна і світ > Найєм підтвердив особу співробітника АП, який контролює перевірку декларацій в НАЗК

Найєм підтвердив особу співробітника АП, який контролює перевірку декларацій в НАЗК

  • 14 Листопада, 2017
  • 1494 Переглядів
  • 0

Коротко – що було озвучено на брифінгу щодо зловживань в Назка.

За словами Анни Соломатіної, керівника департаменту фінансового контролю і моніторингу, Нацагентство щодо запобігання корупції безпосередньо курується співробітниками Адміністрації президента.

Цитата: “Мене і двох співробітників викликали в Адміністрацію президента у вересні цього року. Людина, з якою ми зустрічалися, представився куратором НАЗК з боку адміністрації, і пропонував, щоб в майбутньому всі проекти рішень, які готує департамент, спочатку погоджували з ним. На що я відповіла відмовою. <…> Суть в тому, що було по два висновки перевірки декларацій посадових осіб, одна – яка не порушувала вимоги законодавства, інша – порушувала. Перед їх публікацією треба було узгоджувати, яку з них можна оприлюднити”.

За моєю інформацією, отриманою не від пані Соломатіної, цією людиною є перший заступник керівника Головного департаменту стратегічного планування та оперативного забезпечення Адміністрації президента України – Олексій Горащенко.

Крім цього, в НАЗК практикується підробка перевірки декларацій високопосадовців, в тому числі, умисне приховування значних порушень в ході перевірок декларацій топ чиновників лояльних до влади. Зокрема, публікація на сайті НАЗК сфальсифікованих рішень агентства щодо перевірки способу життя і декларацій.

Цитата: “Я особисто отримувала незаконні вказівки від глави НАЗК Наталії Корчак по підробці декларацій народних депутатів”.

Керівництвом блокує аудит спецперевірки кандидатів на посаду суддів Верховного суду і повну заборону в доступі до документів уповноваженим фахівцям.

При цьому глава НАЗК саботує запровадження системи автоматичної перевірки декларацій. В результаті, з 1,5 мільйона декларацій, які є в системі, результати проведення повних перевірок існують лише по 91 декларації.

В кінці серпня Анна Соломатіна передала всі документи, що містять інформацію про факти корупції в НАЗК, в Генеральну прокуратуру. Але з невідомих причин вони не були зареєстровані в канцелярії Генеральної прокуратури України та були повернуті назад у НАЗК без розгляду.

Анна Соломатіна звернулася з відповідною заявою до Національне антикорупційне бюро України, передала наявні матеріали, надала всі необхідні свідчення і прийняла рішення озвучити частину інформації публічно.

Завтра, 15 листопада Анна Соломатіна запрошена на засідання парламентського комітету з питань боротьби з корупцією. І наскільки мені відомо, її супроводжуватимуть також інші співробітники агентства, які готові озвучити відомі їм факти публічно.

Mustafa Nayyem

Як повідомлялось, 14 листопада керівник департаменту фінансового контролю Національного агентства з запобігання корупції Ганна Соломатіна звинуватила голову НАЗК Наталію Корчак у фальсифікаціях перевірок електронних декларацій.

Соломатіна заявила, що члени НАЗК змушували представників департаменту фінансового контролю перевіряти тих, хто не мав підлягати перевірці.

Анна Соломатіна також заявила, що працівників агенства викликали в Адміністрацію президента для інструктажу щодо оприлюднення висновків перевірки декларацій.

Пізніше стало відомим ім’я куратора в АП, з яким НАЗК погоджувало перевірки декларацій

НАЗК направить до суду позовну заяву з вимогою спростувати інформацію про можливі фальсифікації перевірок декларацій.

Читайте також: НАЗК завершило перевірку 81 з 524 декларацій – незаконного збагачення не виявлено

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE