Politerno > Україна і світ > НАЗК подасть до суду щодо звинувачення у фальсифікаціях

НАЗК подасть до суду щодо звинувачення у фальсифікаціях

  • 14 Листопада, 2017
  • 1660 Переглядів
  • 0

НАЗК направить до суду позовну заяву з вимогою спростувати інформацію про можливі фальсифікації перевірок декларацій.

Про це повідомляється на сайті НАЗК.

Мова йде про звинувачення голови НАЗК Наталії Корчак її підлеглою Ганною Соломатіною.

“Брифінг екс-керівника Департаменту фінансового контролю та моніторингу способу життя, проведений сьогодні за участі народних депутатів України, є фактом поширення недостовірної інформації негативного змісту з метою дискредитації роботи Національного агентства з питань запобігання корупції”, – йдеться в повідомленні.

У відомстві вважають, що поширення зазначеної інформації є особистою атакою на голову та колектив Національного агентства та “спробою дискредитації  успішно розпочатої антикорупційної реформи в Україні”.

“В рамках відкритого Національним антикорупційним бюро України кримінального провадження за матеріалами колишнього керівника Департаменту фінансового контролю та моніторингу способу життя, Національне агентство готове до співпраці та зацікавлене в отриманні об’єктивного та неупередженого результату.”, – додали в НАЗК.

Як повідомлялось, 14 листопада керівник департаменту фінансового контролю Національного агентства з запобігання корупції Ганна Соломатіна звинуватила голову НАЗК Наталію Корчак у фальсифікаціях перевірок електронних декларацій.

Соломатіна заявила також, що члени НАЗК змушували представників департаменту фінансового контролю перевіряти тих, хто не мав підлягати перевірці.

Анна Соломатіна також заявила, що працівників агенства викликали в Адміністрацію президента для інструктажу щодо оприлюднення висновків перевірки декларацій.

Пізніше стало відомим ім’я куратора в АП, з яким НАЗК погоджувало перевірки декларацій

Пізніше в НАБУ повідомили УП, що проводять розслідування за фактами можливої корупції в НАЗК.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE