Politerno > Україна і світ > НАБУ спробують підпорядкувати Державному бюро розслідувань

НАБУ спробують підпорядкувати Державному бюро розслідувань

  • 15 Листопада, 2017
  • 1541 Переглядів
  • 0

У Раді готується законопроект, за яким Національне антикорупційне бюро увіллється в якості департаменту в новий орган – Державне бюро розслідувань.

Про це повідомило джерело “Страни” в парламенті.

Госбюро розслідуватиме кримінальні провадження, в яких фігурують правоохоронці (включаючи СБУ, НАБУ і прокурорів), судді та вищі чиновники (від міністрів до начальників Головних управлінь).

Тобто це такий мега-орган, який буде стояти над усією правоохоронною системою країни.

Крім того, що важливо, ДБР повністю забере у прокуратури функцію слідства.

Таким чином, з появою Держбюро, послаблюється генпрокуратура (де Луценко схильний проводити все більш самостійну політику і все менше прислухається до рекомендацій Банковій).

Також падає вплив і недружнього президенту МВС.

“Це буде супер-силовий орган, який сконцентрує всі важелі впливу. Це буде супер-прокуратура з супер-НАБУ разом узяті. Інші органи просто втрачають сенс існування. ДБР – це ключовий інструмент, за нього буде Банкова боротися, буде намагатися не допустити повторення казусу НАБУ, коли цей орган виявився все-таки не зовсім керованим”, – також додає політолог Руслан Бортник.

Як повідомлялось, глава департаменту фінансового контролю НАЗК корупції Соломатіна таки назвала Олексія Горащенкова куратором НАЗК від Адміністрації президента, котрий є одним з претиндентів на пост голови ДБР.

Читайте також: ГПУ використовує піар для блокування початку роботи ДБР

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE