Politerno > Україна і світ > “Від суду з любов’ю”: Як суддя Януковича всім квартири дарував (Відео)

“Від суду з любов’ю”: Як суддя Януковича всім квартири дарував (Відео)

  • 16 Листопада, 2017
  • 1713 Переглядів
  • 0

Співробітники Вищого госпсуду отримали квартири в Печерському районі за втручання в систему авторозподілу справ.

Квартири в центрі Києва працівники Вищого господарського суду отримали від свого керівництва, йдеться у сюжеті програми “Наші гроші з Денисом Бігусом”.

Коли Вищим госпсудом керував Віктор Татьков, який зараз в розшуку через підозри у втручанні в систему в 2011-2014 роках, суд закупив 17 квартир у будинку в Печерському районі Києва і роздав їх працівникам апарату суду. Це не типовий випадок, адже зазвичай квартири отримують тільки судді.

Серед одержувачів квартир керівник апарату суду в той час Ірина Галівець, яка прийшла працювати в ВГСУ одночасно з Татьковим у 2010 році. Перед звільненням, у 2014-му, Галівець приватизувала “службову” квартиру. Зараз вона працює в Державній судовій адміністрації.

Також отримали квартири працівники, що безпосередньо працювали з автоматизованою системою розподілу справ – Євгенія Катасонова, Олена Комарова і Анастасія Курова. Остання отримала право власності на дві квартири. Всі вони отримали квартири в тому ж будинку через кілька місяців після вступу на посаду. Однак пояснити, за які заслуги і чому вони їх отримали – не можуть.

Отримали житло в будинку і судді, на яких, за версією слідства, доводилося більше справ під час автоматичного розподілу – Ніна Акулова і Інна Алеева.

Генпрокуратура підозрює, що в 2011-2014 роках в автоматизовану комп’ютерну систему, яка розподіляла справи між суддями декількох господарських судів, було скоєно близько семи тисяч незаконних втручань. Прокуратура вважає, що організаторами схеми по втручанню в процес незалежного розподілу справ стояли екс-глава ВГСУ Віктор Татьков і його колишній заступник Артур Ємельянов.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE