Politerno > Україна і світ > У НАЗК відмовилися перевіряти декларацію Гелетея – ЦПК

У НАЗК відмовилися перевіряти декларацію Гелетея – ЦПК

  • 16 Листопада, 2017
  • 1686 Переглядів
  • 0

НАЗК відмовило на запит “Центру протидії корупції” в перевірці електронної декларації за 2016 рік керівника Управління державної охорони Валерія Гелетея.

Про це повідомляє сайт “Центру протидії корупції”.

У ЦПК пояснили, що звернулися до НАЗК з приводу перевірки “після того, як журналісти програми “Схеми” з’ясували, що його сім’я користується елітним автомобілем Audi Q7 2016 року, якого немає в декларації чиновника.

Однак в НАЗК їм відповіли, що “цих підстав для перевірки декларації – недостатньо”.

“Оскільки в сюжеті, на який міститься посилання в повідомленні, зафіксовано користування членами сім’ї суб’єкта декларування транспортним засобом в 2017 році, вказана інформація може бути перевірена після подання декларації за 2017 рік”, – йдеться у відповіді за підписом голови НАЗК Наталії Корчак.

Раніше Центр протидії корупції повідомляв, що в Адміністрації Президента відмовилася проводити службове розслідування щодо головного Валерія Гелетея, який під час святкування свого ювілею міг використовувати працівників управління у власних інтересах – як обслугу та водіїв.

Як повідомлялось, у серпні журналісти програми “Схем” з’ясували, що працівники УДО допомагали голові президентського Управління держохорони в проведенні його ювілею: звіряли списки гостей, приймали подарунки і квіти, організовували паркування vip-запрошених тощо. Журналісти стали свідками того, як працівник УДО Олександр Зубко привіз на свято невістку Гелетея, та зафіксували, як на цій же елітній Audi Q7 2016 року випуску Зубко возить сина генерала-полковника до школи.

У 2016-му, з’ясували журналісти, Audi з такими номерами була зареєстрованана тестя Гелетея – Олександра Поповича. Попри те, що родина головного УДОшника користується цим елітним авто, в декларації його немає.

Також стало відомо, що 14 листопада керівник департаменту фінансового контролю Національного агентства з запобігання корупції Ганна Соломатіна звинуватила голову НАЗК Наталію Корчак у фальсифікаціях перевірок електронних декларацій.

Соломатіна заявила також, що члени НАЗК змушували представників департаменту фінансового контролю перевіряти тих, хто не мав підлягати перевірці.

Анна Соломатіна також заявила, що працівників агенства викликали в Адміністрацію президента для інструктажу щодо оприлюднення висновків перевірки декларацій.

Пізніше стало відомим ім’я куратора в АП, з яким НАЗК погоджувало перевірки декларацій.

Читайте також: Парасюк про Гелетея: Він має сидіти у в’язниці, бо призвів до загибелі сотень людей (Відео)

або Корбан: Наш президент в серйозній небезпеці!

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE