Politerno > Україна і світ > ВККС зробила символічний “подарунок” до річниці початку Революції Гідності – адвокат Небесної сотні

ВККС зробила символічний “подарунок” до річниці початку Революції Гідності – адвокат Небесної сотні

  • 17 Листопада, 2017
  • 1465 Переглядів
  • 0

Роман Маселко, фото з його Facebook-сторінки

Вища кваліфікаційна комісія визнала, що п’ятеро суддів, які колись незаконно позбавляли водійських прав активістів Майдану, здатні й надалі здійснювати правосуддя.

Про це повідомляє у Facebook адвокат Небесної сотні, активіст “Автомайдану”, Роман Маселко.

Зазначається, що Вища кваліфікаційна комісія суддів 16 листопада здійснила первинне кваліфікаційне оцінювання 12 суддів апеляційних судів. Сімох з них визнали здатними здійснювати правосуддя у відповідному суді. Серед цих суддів опинилися п’ятеро представників Апеляційного суду Київської області, про яких розповідає Маселко:

– Віктор Габрієль;

– Андрій Дрига;

– Оксана Рудніченко;

– Юрій Слива;

– Ірина Ященко.

“Ці судді у часи Майдану залишали в силі рішення судів про позбавлення прав керування транспортними засобами учасників автопробігу до Межигіря 29 грудня 2013 року”, – пише юрист.

Читайте також: Юрій Одарченко про плани Тимошенко та імітацію прозорого відбору суддів (Відео)

Він нагадав, що усі ці рішення були винесені на підставі сфальшованих документів, що робилось з метою придушення протестних акцій.

“Судді чітко усвідомлювали, що жодних доказів вини автомайданівців немає, але залишали у силі рішення судів першої інстанції”, – наголосив Маселко.

Він повідомив, що вищезазначені рішення ухвалювались на замовлення Адміністрації президента Віктора Януковича.

“ВРП (Вища рада правосуддя – ред.) при розгляді скарг на цих суддів встановила порушення у їх діях, але за “прецедентом Чауса” визнала їх недостатніми для звільнення”, – розповідає адвокат.

Читайте також: Хто прикриває суддів, які приймали рішення проти Майдану (Відео)

За його словами, ці судді при заповненні декларації доброчесності збрехали, що не виносили таких рішень. Але декілька організацій та родичі Героїв Небесної сотні попереджали про це ВККС і просили визнати суддів нездатними здійснювати правосуддя.

“Проте для ВККС винесення замовних рішень щодо учасників Революції гідності, очевидні порушення законодавства при їх винесенні, брехня у декларації доброчесності, довіра до цих суддів у суспільства – немає жодного значення”, – каже юрист.

“Тепер ці судді будуть довічно здійснювати “правосуддя”, отримувати по 100 000 грн зарплати та пам’ятати, хто їх врятував від звільнення. Мабуть, судді, які вміють прогинатися, потрібні кожній владі”, – резюмує він.

Як повідомлялося, 7 листопада Вища рада правосуддя призначила безстроково суддю Подільського районного суду міста Києва Світлану Захарчук, яка в часи Майдану позбавляла водійських прав учасників поїздки до Межигір’я.

Читайте також: Порошенко призначив 114 суддів Верховного суду попри скарги Громадської ради доброчесності

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE