Politerno > Україна і світ > У конкурсі на високі держпосади почали перемагати члени комісії, яка їх проводить – “Схеми”

У конкурсі на високі держпосади почали перемагати члени комісії, яка їх проводить – “Схеми”

  • 17 Листопада, 2017
  • 1248 Переглядів
  • 0

Одна з післямайданних реформ – реформа держслужби. Вона передбачала, що посадовців найвищої категорії буде обирати спеціальна комісія на конкурсній основі. Раніше їх просто призначали Кабмін, президент або парламент.

“Мета дуже проста: відкрити доступ якісним спеціалістам до посад державної служби і завершити еру корупційних призначень”, – пояснював тоді мету проведення таких конкурсів експерт платформи “Реанімаційний пакет реформ” Микола Виговський.

Під час цих конкурсів “Схеми” спостерігали за багатьма недоліками реформи. Показали, як, попри численні помилки в письмовому завданні, комісія все одно обрала соратника президента Алексія Савченка на посаду голови Миколаївської облдержадміністрації – і це лише один з прикладів.

Минулого сесійного тижня Рада пішла на серйозний крок – скасувала необхідність проводити конкурси при обранні голів областей та районів.

Читайте по темі: Парламент підтримав “ручне” призначення губернаторів президентом

Тобто, частково скасувала реформу.

На решту ж державних посад комісія продовжує проводити конкурси. Дійшло до того, що на них почали перемагати… самі члени комісії.

Журналісти програми “Схеми” (спільного проекту Радіо Свобода та телеканалу “UA:Перший”) кілька місяців поспіль спостерігали за засіданнями і виявили, що відразу два члени цієї комісії отримали перемогу на високі державні посади завдяки голосуванню своїх колег з цієї ж комісії. Це Артем Янчук, який став держсекретарем МОЗу, та Володимир Купрій, який переміг на посаді першого заступника голови Нацагентства з питань держслужби.

Про нову тенденцію в роботі комісії дивіться у матеріалі Сергія Андрушка “Самоконкурс”.

Читайте також: Порошенкові треба адміністративний ресурс та ручні голови місцевих держадміністрацій – Шкрум

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE