Politerno > Україна і світ > Запорізький губернатор Бриль розпустив антикорупційну комісію, яка звинуватила його в незаконному збагаченні

Запорізький губернатор Бриль розпустив антикорупційну комісію, яка звинуватила його в незаконному збагаченні

  • 21 Листопада, 2017
  • 1467 Переглядів
  • 0

Голова Запорізької обласної державної адміністрації (ОДА) Костянтин Бриль скасував антикорупційну комісію при своєму відомстві.

Про це Бриль повідомив на Facebook-сторінці.

Губернатор Запоріжжя підписав відповідне розпорядження після публікацій в ЗМІ щодо звернення голови цієї комісії в САП, ГПУ і НАЗК із заявами про скоєння ним кримінальних злочинів.

Бриль стверджує, що він підписав розпорядження про скасування антикорупційної комісії при ОДА виключно через те, що в її роботі виявили ряд порушень.

“З часом, в діяльності комісії почали домінувати суб’єктивізм і зведення особистих і ділових інтересів тодішнього керівника комісії Дмитра Марченка. Оскільки фактично комісія була перетворена в інструмент бізнес “розборок”, навесні 2017 були змінені керівники комісії. І замість Дмитра Марченка комісію очолив запорізький журналіст Сергій Сідоров”, – пише голова Запорізької обласної державної адміністрації.

Він стверджує, що комісія продовжувала від імені облдержадміністрації направляти заяви та звернення, спрямовані на надання незаконних переваг у господарській діяльності одних суб’єктів і перешкоджання законній господарській діяльності інших.

Сергій Сідоров назвав звинувачення губернатора такими, що “не мають відношення до дійсності”, передає “Укрінформ”.

Він розповів, що дізнався про розпуск антикорупційної комісії на сайті ОДА.

“Хоча відповідно до Положення про антикорупційну комісію, рішення про її скасування, а також внесення змін до Положення можуть проводитися тільки за погодженням з головою комісії. Цього зроблено не було. Тому зараз нами розглядається питання про звернення до суду”, – підкреслив Сідоров.

Він додав, що якщо органи, до яких спрямовані заяви про вчинення головою Запорізької ОДА кримінальних правопорушень, їх не розглядатимуть через розпорядження Бриля про скасування комісії, Сідоров їх продублює як фізична особа.

Минулого тижня члени комісії на чолі з Сідоровим підписали протокол з рішенням направити його до Генпрокуратури, САП і НАЗК про незаконне збагачення Костянтина Бриля. У ньому наголошується, що виявлені статки не відповідають задекларованим доходам губернатора Запоріжжя.

Як повідомлялось, цього літа голова Запорізької обласної державної адміністрації Костянтин Бриль заявляв про підготовку захоплення державної влади в регіоні.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE