Politerno > Україна і світ > Завдяки твердопаливній котельні та біоТЕЦ Славутич стане взірцем незалежного від газу українського міста

Завдяки твердопаливній котельні та біоТЕЦ Славутич стане взірцем незалежного від газу українського міста

  • 21 Листопада, 2017
  • 1576 Переглядів
  • 0

20 листопада у Славутичі Голова Держенергоефективності Сергій Савчук взяв участь у презентації нової твердопаливної котельні потужністю 10,5 МВт. Котельня працює на деревній трісці та вже на 40% забезпечує потреби міста у тепловій енергії та гарячій воді.

Потенціал економії газу становить близько 7 млн м3 у рік. Завдяки цій котельні на біомасі місто зможе заощадити щонайменше 4 млн грн. за опалювальний сезон.

“Котельня запрацювала на початку цього опалювального сезону і, що важливо, за новим стимулюючим тарифом на тепло! Він становить 90% від тарифу на тепло з газу. Це реальний приклад роботи Закону від 21.03.2017 № 1959-VIII, який ми розробляли спільно з парламентарями та експертами, щоб стимулювати інвесторів встановлювати такі котельні на біомасі в кожному місті”, – повідомив Голова Держенергоефективності С. Савчук під час презентації котельні.

Читайте також: Громада Тернополя сказала “НІ” котельням на торфі (Відео – Фото)

Котельня на біомасі – це перший крок до започаткування цілого енергетичного кластеру з використанням “чистих” джерел енергії у Славутичі.

У планах міста на 2018 р. – будівництво біоТЕЦ на відновлюваних джерелах енергії потужністю 12,5 МВт електричної та 29 МВт теплової енергії.

Крім того, неподалік Славутича буде висаджено близько 1500 га енергетичної верби. Це дасть можливість забезпечити котельню та біоТЕЦ сировиною.

Таку мету буде реалізовувати Славутицька міська рада разом з групою компаній “Укртепло” за підтримки Держенергоефективності.

Відповідний меморандум про співпрацю щодо створення енергетичного кластеру підписали Голова Держенергоефективності Сергій Савчук, міський голова Славутича Юрій Фомічев та засновник групи компаній “Укртепло” Іван Надєїн.

“Я вітаю рішення місцевої влади створити енергетичний кластер на основі відновлюваних джерел енергії. Це дозволить Славутичу повністю відмовитися від газу під час генерації теплової енергії! Зі свого боку, запевняю у готовності всебічно підтримувати місто у цій ініціативі”, – наголосив Сергій Савчук.

Читайте також: Тернопільський торфяні котельні – зігріти місто, нагріти руки, запалити пристрасті

або У Тернополі автори проекту “торф’яних” котелень дискутували з екологами

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE