Politerno > Тернопільщина > Громада Тернополя сказала “НІ” котельням на торфі (Відео – Фото)

Громада Тернополя сказала “НІ” котельням на торфі (Відео – Фото)

  • 24 Вересня, 2017
  • 2458 Переглядів
  • 0

24 вересня, як і аносувалось, в Тернопільській обласній філармонії, відбулись громадські слухання щодо переобладнання котелень на альтернативні види палива (торф).

У підсумку громадськість міста, більшістю голосів присутніх, проголосувала за звернення до міської ради щодо заборони функціонування таких котелень. “За” проголосувало 225 осіб, 7 – проти та ще 9 утрималося.

Під час своїх виступів перед мешканцями Тернополя, директор КП “Тернопільміськтеплокомуненерго” Андрій Чумак та менеджер фірми “Промгазтехнологія” Олександр Кушер, намагались переконати громаду у тому, що котельні на торфі безпечні і є звичною практикою для деяких країн Європи. Розповідали вони як про економічеі “переваги” так і про технічні “надсучасні” новаторства, котрі використовують у переобладнанні котелень. Особливу увагу Чумак з Кушером приділили екологічній “безпеці” котелень. Говорили про фільтри, про температуру горіння і ще про безліч нюансів, котрі, на їх думку, мали переконати тернополян у тім, що котельні – благо.

Натомість тернополяни, що мешкають поблизу вже функціонуючих котелень, переконували у протилежному. У своїх зверненнях до чиновників місцеві мешканці просили дозволити їм та їхнім дітям дихати чистим повітрям і не виїжджати з міста через “торфяне благо” від міської влади.

Після голосування громади, останнє слово, щодо функціонування у Тернополі котелень на торфі, все ж залишиться за депутатами міської ради. Свій вердикт вони повинні оголосити на найближчій сесії міської ради.

Нагадаємо, питання будівництва колетель піднімається  від початку 2017 року.  У Тернополі заплановано переобладнання 7 котелень на вулицях Київська, Купчинського, 14а, Лесі Українки, 4, Лемківська, 23, Франка, 16, Живова, 12 та Просвіти, 9. П’ять котелень уже готові до роботи, ще дві на етапі завершення. Та їхній запуск відкладається через позови до суд. Активісти вимагають аби експерти ще раз дослідили вплив таких котелень на екологію міста.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE