Politerno > Тернопільщина > ДемАльянс: Торфяні котельні – колосальний обман тернополян (Документ)

ДемАльянс: Торфяні котельні – колосальний обман тернополян (Документ)

  • 24 Вересня, 2017
  • 1604 Переглядів
  • 0

І знову міський голова та найняті ним чиновники, привезені “експерти”, яких він щиро оплачує за кошти громади обманюють мешканців Тернополя з метою вирішення особистих інтересів та інтересів окремих пов’язаних із ними осіб.

Виявляється, котельні по спалюванню торфу у місті Тернополі ніякого відношення до Плану дій зі сталого енергетичного розвитку (ПДСЕР) м. Тернопіль не мають. А встановлюють ці котельні саме всупереч ПДСЕР м. Тернопіль, затвердженому рішенням міської ради. Про що свідчить лист з центрального офісу проекту ЄС “Угода Мерів-Схід” від 18 вересня 2017 р. (додається).

У листі зазначено, що заміщення одного виду палива (газу) на інше (“фрезерний торф”) чиновники міської ради прийняли самостійно. А тому, тепер слід детально прорахувати новий Базовий кадастр викидів та порівняти базовий кадастр викидів, котрий був затверджений в рамках ПДСЕР міста Тернополя і звернути увагу на коефіцієнти викидів від природного газу та фрезерного торфу (на 89% більші) і вплив на довкілля, звичайно ж негативний.

У листі нагадують, що фрезерний торф є викопним паливом, і за своєю властивістю наближений до вугілля, викиди від спалювання якого більші від спалювання газу на 69%. Додатково під час впровадження інвестиційного проекту потрібно звернути увагу на екологічну та економічну складову проекту, враховуючи фактори зміни клімату та сталість доступу до сировини, зауважено в листі. Адже усі ці фактори у рази збільшать викиди СО2, а не зменшать на 24%, як це зазначено у затвердженій депутатами програмі, і що теж передбачає Угода Мерів.

Але порушення рішень Тернопільської міської ради підпорядкованими міському голові чиновниками не виняток, а радше уже традиція. Лишень би був особистий фінансовий інтерес чи інтерес пов’язаних осіб.

Тобто, тернополян свідомо штовхають на екологічно шкідливе та неекономічне рішення, та ще й всупереч затвердженим рішенням міської ради та міжнародним угодам.
Чи погодяться тернополяни пожертвувати здоров’ям своїх дітей та майбутніх поколінь заради наживи купки чиновників, котрі уже готують собі прихисток за межами нашого міста – покажуть громадські слухання, котрі відбудуться 24 вересня, в неділю, о 18.30 у приміщенні обласної філармонії.

При собі мати паспорт з тернопільською пропискою.

ДемАльянс Тернопіль

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE