Politerno > Україна і світ > Влада загнала країну у правовий колапс – нардеп

Влада загнала країну у правовий колапс – нардеп

  • 22 Листопада, 2017
  • 1571 Переглядів
  • 0

Складається враження, що існує якийсь невидимий план з демонтажу політичної системи нашої держави

Сьогодні влада загнала Україну у правовий колапс.

Про це заявив заступник Голови партії “Батьківщина” Іван Крулько під час ефіру на “Прямому каналі”, коментуючи правовий казус, що виник через набуття чинності п.1. Прикінцевих положень КПК, за яким із Генпрокуратури знято повноваження проводити розслідування злочинів з 20 листопада 2017 року і передано їх Державному бюро розслідувань, яке ще не сформовано і на запуск якого треба щонайменше рік.

“Складається враження, що існує якийсь невидимий план з демонтажу політичної системи нашої держави”, – сказав він.

За словами політика, такого в нас ще ніколи не було.

Читайте по темі: Генпрокуратура клопотатиме, щоб справи Майдану не передавали НАБУ

“Справа не лише у Державному бюро розслідувань. Дивіться: у нас немає керівництва Нацбанку, Фонду держмайна, не працює Державне бюро розслідувань, у Генпрокуратури забрали слідство, немає  ЦВК. До того ж прострочена Рахункова палата, без голів залишились 7 комітетів парламенту, 4 міністерства. Усе це веде країну до правового колапсу”, – зауважив заступник Голови партії “Батьківщина”.

На думку  Івана Крулька, питання повноважень слідчих дій можна і треба було вирішити завчасно, до набуття чинності Прикінцевих положень КПК.

“Це могло статися, якби так звана парламентська більшість та керівництво ВРУ дослухалось до голови профільного Комітету, народного депутата від “Батьківщини” Андрія Кожем’якіна. На кожній Погоджувальній раді він наголошував: 20 листопада у прокуратури не буде функцій слідства, буде правовий колапс. Хто розслідуватиме справи? Треба щось робити! Але його так і не почули. І питання пролонгації повноважень ГПУ ще на рік не було внесене до порядку денного парламенту”, – розповів парламентарій.

Він наголосив, що в ситуації, коли влада не спромоглась провести конкурс у Державне бюро розслідувань,  треба було “вибачитись перед людьми та ухвалити закон, щоб слідство хтось робив і не було правового колапсу”.

Іван Крулько переконаний: закон все одно доведеться ухвалювати, тому що в аналогічній з ГПУ ситуації опинились і СБУ з МВС, які позбавлені повноважень проведення слідства у справах, які виходять за межі їхньої компетенції.

Читайте також: Діяльність прокуратури паралізована через відсутність ДБР – у відомстві пропонують вирішення

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE