Politerno > Україна і світ > Підписану президентом судову реформу хочуть через суд повернути на повторне голосування у Раду

Підписану президентом судову реформу хочуть через суд повернути на повторне голосування у Раду

  • 22 Листопада, 2017
  • 1505 Переглядів
  • 0

Від спікера Верховної Ради Андрія Парубія через суд вимагають скасувати судову реформу, прийняту парламентом на початку жовтня і підписану сьогодні президентом.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Окружного адміністративного суду міста Києва Павло Вовк. Не уточнюючи, щоправда, від кого позов.

“Поки представники влади, адвокати, науковці на круглих столах обговорюють актуальні питання нових Кодексів, в Окружному адміністративному суді міста Києва чекає судового розгляду справа за позовом до Голови Верховної Ради Андрія Парубія.

Позивач просить суд визнати протиправними дії спікера щодо розгляду та ухвалення у другому читанні та в цілому Проекту Закону «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів». Також позивач хоче, щоб суд зобов’язав Голову Верховної Ради оголосити і провести повторне голосування законопроекту у другому читанні та в цілому.”, – пише Вовк.

Як повідомлялось, що Порошенко підписав закон про судову реформу зі скандальною “поправкою Лозового”.

Як заявив свого часу керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін, нардеп від Радикальної партії Андрій Лозовий своєю правкою “вбив” кримінальне слідство в Україні. Дякуючи йому покарати злочинців буде неможливо.

Нардеп від “Батьківщини” Сергій Соболєв назвав запропоновану судова реформу “змовою влади зі спільниками Януковича”.

Читайте також: НАБУ закликало Порошенка не підписувати закон, що запускає судову реформу

або Чим шкідливі “правки Лозового” до судової реформи, – Сергій Власенко (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE