Politerno > Україна і світ > Порошенко підписав закон про судову реформу з “поправкою Лозового”

Порошенко підписав закон про судову реформу з “поправкою Лозового”

  • 22 Листопада, 2017
  • 1603 Переглядів
  • 0

У середу, 22 листопада, президент України Петро Порошенко підписав закон “Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів”.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Таким чином президент вніс зміни в судовий процес у цивільному, господарському, адміністративному та кримінальному судочинстві.

Читайте також: НАБУ закликало Порошенка не підписувати закон, що запускає судову реформу

Як пише прес-служба, закон забезпечує відкритість та прозорість в суді, визначає розумні терміни розгляду справ. Крім цього, впроваджується система “електронного суду”.

“Зміни, які вводяться, повинні забезпечити ефективне, швидке і зручне розгляд справ в суді. Нові правила судового процесу сприятимуть більш ефективному захисту прав і свобод громадян та підприємців, які звертаються до суду”, – сказав заступник глави Адміністрації президента і координатор Ради з питань судової реформи Олексій Філатов.

Читайте також: Які небезпеки несе українцям судова реформа (Відео)

Електронне судочинство і дозволяє суддям керуватися нормами Конституції безпосередньо, минаючи інші закони.

Також він містить скандальну норму, введену “поправкою Лозового” про те, що слідчі повинні за 2 місяці розкрити кримінальний проступок, за 3 місяці – злочин невеликої та середньої тяжкості, а за півроку – тяжкий та особливо тяжкий злочин.

Як заявив свого часу керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін, нардеп від Радикальної партії Андрій Лозовий своєю правкою “вбив” кримінальне слідство в Україні. Дякуючи йому покарати злочинців буде неможливо.

Нардеп від “Батьківщини” Сергій Соболєв назвав запропоновану судова реформу “змовою влади зі спільниками Януковича”.

Читайте також: Чим шкідливі “правки Лозового” до судової реформи, – Сергій Власенко (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE