Politerno > Україна і світ > Чим шкідливі “правки Лозового” до судової реформи, – Сергій Власенко (Відео)

Чим шкідливі “правки Лозового” до судової реформи, – Сергій Власенко (Відео)

  • 4 Жовтня, 2017
  • 1872 Переглядів
  • 0

“Правка Лозового” передбачає скорочення термінів досудового розслідування, що дозволить великій кількості людей уникнути відповідальності. Перш за все, це стосується Віктора Януковича і його поплічників.

Про це на телеканалі ZIK заявив народний депутат України Сергій Власенко.

Гість програми зазначив, що так звана “правка Лозового” передбачає скорочення термінів досудового розслідування, що дасть можливість значній кількості злочинців уникнути покарання.

“Це дозволить великій кількості людей уникнути відповідальності за ті кримінальні діяння, які вони вчиняли, у тому числі і публічно. У першу чергу я маю на увазі Віктора Януковича і його поплічників. Це дасть їм можливість підняти питання та уникнути покарання”, – зазначив Сергій Власенко.

Водночас, присутній в студії нардеп Борислав Розенблат зауважив, що на деяких людей, які сьогодні є під слідством чиниться тиск і люди знаходяться “на гачку”.

“От до прикладу, спіймали людину “на гарячому”, є прямі докази, то що з цією людиною будуть робити 6 місяців? Тому питання в тому, що не потрібно затягувати справи. Адже у нас роками люди сидять у СІЗО, бо у них не має грошей на заставу, або ж на захист. Тому я не хочу, аби слідство зловживало своїми повноваженнями. Також сьогодні дуже багато суддів знаходяться під тиском. Тому нам не потрібна така судова реформа, нам не потрібні такі судді, які є залежними від когось”, – наголосив нардеп.

Розенблат додав, що депутати хотіли прийняти таку судову реформу, яка б передбачала незалежність суду та суддів, що є нормою для європейського суспільства.

Нагадаємо, народні депутати прийняли законопроект № 6232 “Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу, Цивільного процесуального кодексу, Кодексу адмінсудочинства України та інших законодавчих актів”, що входить до пакету судової реформи.

Читайте також: Дна таки немає, – Альона Шкрум про голосування щодо судової реформи

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE