Politerno > Україна і світ > Нардеп Лозовий своєю правкою “вбив” надію на відновлення справедливості в Україні, – Шабунін (Відео)

Нардеп Лозовий своєю правкою “вбив” надію на відновлення справедливості в Україні, – Шабунін (Відео)

  • 5 Жовтня, 2017
  • 1641 Переглядів
  • 0

Нардеп від Радикальної партії Андрій Лозовий своєю правкою “вбив” кримінальне слідство в Україні. Дякуючи йому покарати злочинців буде неможливо.

Про це на телеканалі ZIK заявив голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

“Є багато проблем у голосуванні Парламенту щодо змін в процесуальні кодекси, які чомусь називають судовою реформою. Я скажу дуже просто, нардеп від Радикальної партії Олега Ляшка Андрій Лозовий своєю правкою, яка була підтримана БПП, Народним фронтом і Опозиційним блоком вбили кримінальне слідство в Україні.

Якщо ці норми вступлять в силу, то це означає, що жодного злочинця, який вчинив тяжкий злочин чи корупційний чи економічний, буде неможливо покарати дякуючи Андрію Лозовому і Радикальній партії, плюс БПП і Народному фронту”, – переконаний активіст.

Гість програми пояснює, що внісши норму, згідно якої розслідування тяжкого злочину може тривати не більше шести місяців з моменту реєстрації провадження до вручення людині підозри, нардеп врятував себе від слідства і поховав надію на відновлення справедливості в країні.

“Шість місяців це неможливий термін. Якщо скоюється складний злочин, наприклад виведено гроші в шість країн, слідчому потрібно проаналізувати банківські операції, отримати до них доступ, запитати інші країни, отримати в них інформацію.

На це потрібно мінімум рік. Таким чином народний депутат рятуючи себе, бо він зараз під слідством, від кримінальної відповідальності, поховав слідство в 42-мільйонній країні. Рятуючи свою п’яту точку Лозовий поховав навіть надію на відновлення справедливості”, – вважає пан Шабунін.

Як зауважив Віталій Шабунін, після цих змін фігуранти кримінальних процесів підуть в суд і змусять слідство закрити справи, в тому числі частину справ по Майдану, де досі немає підозрюваних.

“А чому це так хвилювало Лозового, що його підтримали інші нардепи? Дуже просто, щоб народному депутату вручили підозру має бути дозвіл Верховної Ради. Тут Андрій Лозового депутати прикрили і коли прокуратура попросила парламент дати дозвіл на розслідування, то їй дозволу не дали.

Тепер Андрій Лозовий спокійно піде в суд і закриє справу. Так будуть робити всі народні депутати. Рятуючи себе, вони фактично зруйнували кримінальну юстицію в країні. Є вже заява НАБУ, Авакова. Тому я вітаю РПЛ – ви молодці”, – підсумував активіст.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE