Politerno > Україна і світ > Магазин, з якого власник стер графіті часів Революції Гідності з’їхав, а вандали залишилися

Магазин, з якого власник стер графіті часів Революції Гідності з’їхав, а вандали залишилися

  • 5 Жовтня, 2017
  • 1429 Переглядів
  • 0

Магазин у центрі Києва, з фасаду якого зникли графіті часів Євромайдану, 4 вересня з’їхав. Водночас на вікно магазину наклеїли оголошення про те, що салон “Емпоріум” зачинено на реконструкцію. Однак вандали не вгамовуються.

Користувач Сергій Наумович у своєму Facebook виклав фото, того як зараз виглядає бутік розбрату та прокоментував побачене:

Подивіться, що зараз на місці графіті по вул. Грушевського!

Я, звичайно, розумію, що політтехнологи Вадима Рабиновича дуже талановиті і креативні люди. Я, звичайно, розумію, що політика – це “мистецтво можливого”.

Я, звичайно, розумію, що для партії “За жульйo!” ці місця на вул. Грушевського не представляють ніякої духовної цінності … Може пояснити дядькові, що він надто загрався у політику і зайшов дуже далеко ..?

Якби я застав цих “художників” на місці “творчості”, то наслідки могли б бути дуже непередбачуваними.

Нагадаємо, 3 вересня активісти  на знак протесту проти знищення історичної пам’яті обмалювали стіни й розбили скляні двері і вікна салону меблів “Емпоріум” на вулиці Грушевського у Києві. Фасад магазину закидали яйцями та намагалися підпалити шини перед входом, однак їх загасили працівники патрульної поліції.

На малюнках були зображені Тарас Шевченко, Леся Українка та Іван Франко в образах активістів Майдану. Повідомляється, що з’явилися вони взимку 2014 року, коли на вулиці Грушевського тривали протистояння між майданівцями і правоохоронцями.

Через знищення графіті столична прокуратура порушила кримінальне провадження за статтею незаконне знищення пам’яток історії. Стаття передбачає позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

А міністр культури Євген Нищук заявив, що графіті українських класиків в образах активістів Майдану відновлять.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE