Politerno > Україна і світ > Теща завгоспа Нацполіціі володіє Maserati, палацами і земельними ділянками на $ 500 тисяч (Відео)

Теща завгоспа Нацполіціі володіє Maserati, палацами і земельними ділянками на $ 500 тисяч (Відео)

  • 29 Листопада, 2017
  • 1572 Переглядів
  • 0

Теща очільника Департаменту управління майном Національної поліції Івана Наумова Тетяна Зачиняєва є власницею люксової автівки Maserati Levante, земельних ділянок на березі обвідного каналу Київського водосховища та під Миколаєвом , а також недобуду, вартістю півмільйона доларів.

Про це йдеться у розслідуванні “Наших Грошей”.

“На березі обвідного каналу Київського водосховища Тетяна Зачиняєва володіє трьома земельними ділянками на загалом на 39 соток, придбаними у 2017 р. Ринкова вартість землі тут – 2,5 тисячі доларів за сотку, а значить ціна ділянок Зачиняєвої – має складати 97,5 тис доларів”, – зазначається у розслідуванні.

Зазначається, що сусідами по земельним ділянкам є низка інших родичів правоохоронців.

Крім того, неподалік теща поліцейського чиновника скупила ще 36 соток землі на березі Дніпра. Ділянки придбали в різні роки. Ринкова ціна викуплених ділянок – має складати 90 тис доларів. Будинок на них, на основі даних Google Maps, почали зводити в 2012 р.

За оцінкою столичного архітектора Івана Пономаренка, вартість 5-поверхової “коробки” має складати близько 450 тис доларів.

По сусідству з Зачиняєвою мають ділянки ще низка родичів правоохоронців:

6 ділянок – Володимир Вільгушинський, син судді ВСУ Михайла Вільгушинського;
4 ділянки – Жанна та Анастасія Репіни, дружина і дочка Геннадія Репіна, екс-начальника Департаменту оперативно-технічних заходів МВС (2010-2014);
3 ділянки – Ярослав Тесленко, син вже покійного генерала й очільника ДПІ у Святошинському районі м.Києва Володимира Тесленка;
2 ділянки – Катерина Тарасова, позаминулого року затримана на хабарі екс-начальниця управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Харківській області;
1 ділянка – Оксана Шуневич, дружина начальника оперативного управління Києво-Святошинської ОДПІ Київської області Миколи Шуневича.

Також у тещі Наумова виявили дві ділянки у селі Рибаківка Миколаївської області. На березі Чорного моря у 2013 році вона придбала 40 соток, загальна ринкова вартість має складати близько 40 тис доларів.

У майновому реєстрі на цьому місці досі значиться будиночок на 40 кв.м., однак насправді тут уже закладено фундамент під велике будівництво, можливо, готель, зазначають “Наші Гроші”.

Крім того, в лютому 2017 року Тетяна Зачиняєва стала власницею Maserati Levante (2016р.в.), це єдиний кросовер у лінійці люксового бренду Maserati.

В офіційного дилера такі авто коштують від 3 млн грн., це 110 тис доларів (з останніми знижками – 2,6 млн грн. або близько 98 тис доларів).

Авто Зачиняєвої наразі виставлене на продаж – за 90 тис доларів. Раніше на автівці стояли такі ж номери “4444”, що і на Volkswagen Touareg, записаному на дочку Зачиняєвої – дружині Наумова Валентині.

Офіційні доходи Тетяни Зачиняєвої за останні 5 років складають 10,5 тис грн. Згідно з даними ЄДРПОУ, Зачиняєва є співвласницею низки приватних компаній, наразі 5. Однак жодна з них, не приносить значних прибутків.

Іван Наумов відмовився коментувати статки тещі, посилаючись на те, що вони не є його особистими.

“Яке відношення моя родина, те що відповідно до чинного законодавства, те що треба вносити в декларацію, то я вношу, а що стосується  там тещі чи тестя, вони не проживають з нами, я не повинен його декларувати. Звідки в неї всі ці речі – спитайте в неї. Якби вона проживала зі мною, я б із задоволенням задекларував, показав би все як треба”, – сказав він.

Іван Наумов до середини 2000-х працював у правоохоронних органах Донецьку, пізніше перевівся до Києва, у 2012 р. отримав посаду у Вінницькій області – спочатку начальника управління державної служби по боротьбі з економічними злочинами, з квітня 2014 р. – заступника начальника УМВС області, пізніше повернувся до столиці – отримавши посаду начальником Департаменту матеріального забезпечення МВС України, а нині Департаменту управління майном Національної поліції України.

З доходів Наумов декларує лише зарплатню: 12 тисяч на місяць у 2014 р., 18 тисяч у 2015 р., 38 тисяч у 2016 р.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE