Politerno > Україна і світ > Відкрито справу проти нардепів, які заважали затримувати Саакашвілі

Відкрито справу проти нардепів, які заважали затримувати Саакашвілі

  • 5 Грудня, 2017
  • 1752 Переглядів
  • 0

Прокуратура міста Києва розпочала кримінальне провадження за фактом перешкоджання народними депутатами України діям правоохоронців, які проводили затримання Міхеіла Саакашвілі.

Про це УП повідомили в столичній прокуратурі.

Зазначається, що відомості внесено до ЄРДР за ч. 2 ст. 343 КК України.

Проведення досудового розслідування доручено ГУ СБУ в м Києві та Київській області.

У прокуратурі наголошують, що в ході досудового слідства та за результатами аналізу відеозаписів буде встановлено тих, хто перешкоджав правоохоронцям і буде дано правову оцінку.

Поки в прокуратурі утримуються від оприлюднення прізвищ народних депутатів, зазначаючи, що чекатимуть закінчення слідства.

В свою чергу СБУ наголошує, що під час затримання і транспортування Саакашвілі для проведення слідчих дій співробітники СБУ, Генпрокуратури, інших правоохоронних органів діяли виключно у межах чинного законодавства.

Втеча Саакашвілі з автомобіля, кваліфікована прокуратурою міста Києва за ч. 2 ст. 343 Кримінального кодексу України. “Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу” як дії, що “перешкодили запобіганню злочину чи затриманню особи, яка його вчинила, або вчинені службовою особою з використанням свого службового становища”.

Раніше під час обшуків СБУ 5 грудня на вулиці Костьольній журналісти бачили народних депутатів Віктора Чумака, Юрія Дерев’янка, Сергія Лещенка, Світлану Заліщук, Юрія Левченка. Чи був хтось із них поруч із авто із Саакашвілі, УП невідомо.

Згодом стало відомо, що поліція Києва затримала 9 осіб, які у вівторок в центрі Києва блокували мікроавтобус із затриманим Міхеілом Саакашвілі. Пізніше частину з них відпустили.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна” з посиланням на речницю поліції Києва Оксану Блищик.

“Дев’ять чоловік доставили до райуправлінь, більшість з них вже відпущені”, – сказала вона.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко підтвердив на брифінгу звинувачення, що Михайло Саакашвілі був затриманий за співпрацю із збіглим олігархом Сергієм Курченко. Нібито Курченко спонсорував останні акції протесту Міхо в Києві, на що виділив 500 тис. Доларів.

Згодом Генеральна прокуратура оприлюднила запис начебто розмови екс-президента Грузії Міхаіла Саакашвілі і Сергія Курченка.

Нагадаємо, Саакашвілі близько 08:00 піднявся на дах багатоповерхового будинку по вулиці Костьольній біля Майдану Незалежності через обшук у квартирі, де він живе.

Кореспондент LB.ua став свідком, як він погрожував зістрибнути. На дах будинку пожежною драбиною виліз спецназ. Понад годину екс-президента Грузії на даху не спостерігалося.

Однак о 09:08 Саакашвілі з’явився на краю даху. Він заявив, що його хочуть затримати. Саакашвілі закликав своїх прихильників не дати цього зробити. О 09:19 силовики відтягнули Саакашвілі від краю даху.

Як повідомлялось, співробітники СБУ спільно з Генеральною прокуратурою затримали екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі.

На вулиці Трьохсвятительській в Києві, де стояв заблокований автомобіль із затриманим Михайлом Саакашвілі, його прихильники почали зводитити барикади зі сміттєвих баків, гілок, дощок та інших підручних матеріалів.

Через якись час Міхеіла Саакашвілі його прибічники витягнули з машини правоохоронців.

Саакашвілі звинувачують за ч.1 ст.256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних угруповань), а саме – отримання грошей від Сергія Курченка.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE