Politerno > Україна і світ > Соратника Саакашвілі Дангадзе заарештовано на 60 діб

Соратника Саакашвілі Дангадзе заарештовано на 60 діб

  • 6 Грудня, 2017
  • 1581 Переглядів
  • 0

Печерський суд Києва заарештував Северіона Дангадзе на 60 діб без альтернативи внесення застави ‬(ст. 110, ч.2, що не передбачає альтернативи застави).

Про це повідомила речниця генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що під час обшуків у його соратника Северіона Дангадзе знайшли паспорт громадянина України Саакашвілі.

Вранці, 6 грудня, поліція штурмувала мітинг під Радою на підтримку Саакашвілі. Близько 10 людей постраждали. Самого Саакашвілі у наметовому містечку не було.

5 грудня до квартири Саакашвілі прийшли з обшуками. У СБУ повідомили, що силовики відомства надають оперативний супровід у межах кримінального провадження, яким займається Генеральна прокуратура. Біля будинку Саакашвілі сталися сутички і пролунали постріли. Поліція застосувала силу.

Учора генпрокурор Юрій Луценко заявив на брифінгу, що Михайло Саакашвілі був затриманий за співпрацю із збіглим олігархом Сергієм Курченко. Нібито Курченко спонсорував останні акції протесту Міхо в Києві, на що виділив 500 тис. Доларів.

На оприлюднених плівках людина, яка нібито є соратником Саакашвілі розповідає людині, яка нібито є помічником олігарха-втікача Сергія Курченка, розповідає, що прибуття Саакашвілі в Україну і його перехід через кордон обійшовся у $300 тисяч.

Згодом Генеральна прокуратура оприлюднила запис начебто розмови екс-президента Грузії Міхаіла Саакашвілі і Сергія Курченка.

Як повідомлялось, співробітники СБУ спільно з Генеральною прокуратурою затримали екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі.

На вулиці Трьохсвятительській в Києві, де стояв заблокований автомобіль із затриманим Михайлом Саакашвілі, його прихильники почали зводитити барикади зі сміттєвих баків, гілок, дощок та інших підручних матеріалів.

Через якись час Міхеіла Саакашвілі його прибічники витягнули з машини правоохоронців.

Також стало відомо, що відкрито справу проти нардепів, які заважали затримувати Саакашвілі. Луценко у Раді назвав імена 8 нардепів, яких перевірять через втечу Саакашвілі

Генпрокуратура оголосила Саакашвілі в розшук. Також генпрокурор закликав Саакашвілі з’явитися до слідчого СБУ вранці 6 грудня на 09:00.

Також, Генеральна прокуратура передала до голови Національної поліції України постанову про оголошення в розшук Міхеіла Саакашвілі.

Саакашвілі звинувачують за ч.1 ст.256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних угруповань), а саме – отримання грошей від Сергія Курченка.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE