Politerno > Тернопільщина > Ціна на наш унікальний чорнозем має бути $ 40-50 тис за гектар, а не $ 700, як зараз – Деревляний (Відео)

Ціна на наш унікальний чорнозем має бути $ 40-50 тис за гектар, а не $ 700, як зараз – Деревляний (Відео)

  • 16 Грудня, 2017
  • 1828 Переглядів
  • 0

7 грудня, у Верховній Раді України, було прийнято рішення щодо продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення. Ініціатором даного законопроекту виступила фракція “Батьківщина”, на чолі з Юлією Тимошенко.

З трибуни парламенту, лідер фракції заявила, що “Батьківщина” виступає категорично проти продажу сільськогосподарської землі, адже вона безцінна і від неї залежить добробут країни. Тимошенко зазначила, що на сьогоднішній день дозволити продавати землю означає втратити незалежність України.

Як пояснив голова Тернопільської обласної організації ВО “Батьківщина” і перший заступник голови обласної ради Василь Деревляний, на обласному рівні питання звернення до вищого керівництва країни щодо продовження мораторію погоджувалось між фракціями заздалегідь. Під час конструктивної дискусії між депутатами і обговорення даного питання за участі фахівців, було погоджено текст звернення і строк мораторію – 10 років.

Перед сесією облради, в коментарі “Політерно”, Василь Деревляний зазначив, що Тернопільщина є сільськогосподарським краєм і люди тут чітко розуміють, що “на даному етапі продаж с/г землі є злочином”.

“З аграріями у нас з цього приводу єдина позиція. Адже ми розуміємо, що за існуючих умов землю скуплять олігархи на чолі з президентом України”, – переконував тоді Деревляний.

У підсумку – Тернопільська облрада стала першою в Україні, яка проголосувала за звернення до вищого керівництва держави щодо продовження мораторію на продаж земель с/г призначення на 10 років.

“Обов’язок вищого керівництва підготувати усю необхідну законодавчу базу, щоби купівля-продаж землі відбувались правильно. В першу чергу, провести інвентаризацію, встановити ціну, створити земельний банк, зробити все можливе, щоб українець, в першу чергу, міг купити землю”, – переконаний політик.

Читайте також:

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE