Politerno > Тернопільщина > Тернопільська облрада звернулась до керівництва країни щодо с/г землі та реальної політичної реформи

Тернопільська облрада звернулась до керівництва країни щодо с/г землі та реальної політичної реформи

  • 11 Грудня, 2017
  • 1658 Переглядів
  • 0

Як відомо, у п’ятницю відбулось третє засідання 7-і сесії Тернопільської обласної ради.

Ми вже розповідали про зірване фракцією “Самопоміч” прийняття облрадою звернення до керівництва країни про припинення дискримінації діяльності НАБУ, а також відставки генпрокурора України Юрія Луценка. Та мусимо визнати, що були і позитивні, також не менш важливі, голосування під час цієї сесії.

Одним з таких голосувань стало звернення до Президента та керівництва країни про невідкладне ухвалення реальної політичної реформи. В контексті цього рішення мусимо підкреслити, що хоч звернення конкретно по НАБУ і не було проголосоване, цей документ також напряму стосується забезпечення владою України ефективної роботи антикорупційних органів і створення Антикорупційного суду. У зверненні депутати також згадують про необхідність зняття недоторканності з народних депутатів, ухвалення закону про реальну деолігархізацію країни, здійснення реальної люстрації, дієву процедуру відкликання депутатів і чиновників, запровадження виборності суддів та їхнього відкликання.

Визначальним для цієї сесії Тернопільської обласної ради стало схвалене звернення депутатів до Президента та керівництва країни щодо продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення на 10 років.

Відзначимо, що Тернопільська облрада стала першою в Україні, яка проголосувала за звернення до вищого керівництва держави щодо продовження мораторію на продаж земель с/г призначення.

Як відомо, Верховна рада продовжила мораторій на 1 рік.

Раніше ми писали, що перший заступник голови Тернопільської обласної ради Василь Деревляний передбачав позитивне голосування за продовження мораторію, зокрема він сказав, що в області є консенсус щодо мораторію на продаж с/г землі.

Як повідомлялось, партія ВО “Батьківщина”, яку на Тернопільщині представляє Василь Деревляний, вимагала продовження мораторію на 5 років.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE