Politerno > Тернопільщина > Мітингів не буде, в області є консенсус щодо мораторію на продаж с/г землі – Деревляний (Документ)

Мітингів не буде, в області є консенсус щодо мораторію на продаж с/г землі – Деревляний (Документ)

  • 7 Грудня, 2017
  • 1554 Переглядів
  • 0

Як відомо, сьогодні у Верховній Раді депутати розглядатимуть питання продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. У зв’язку з чим партія “Батьківщина” проводить пікет під стінами парламенту.

“Політерно” поцікавилось у лідера Тернопільської обласної організації ВО “Батьківщина” Василя Деревляного, чи не планують мітингів з приводу даного питання “батьківщинці” Тернопільщини.

“Ні, мітингів ми проводити не будемо. Тернопільщина – сільськогосподарський край і у нас люди чітко розуміють, що на даному етапі продаж с/г землі – злочин. З аграріями у нас з цього приводу єдина позиція. Адже ми розуміємо, що за існуючих умов землю скуплять олігархи на чолі з президентом України.  Для початку потрібно підготувати виважене законодавство, провести інвентаризацію земель, створити земельний банк… і вже тоді запускати сам ринок. Ми розуміємо як у когось руки чешуться відхопити ласі шматки вже з 1 січня 2018 року. Але в той же час наголошуємо,  що запровадження мораторію є питанням державної безпеки, адже йдеться про 42 млн гектарів землі, які становлять 72% території України. Тож завтра, у п’ятницю, облрада розгляне звернення до керівництва країни (президента, уряду, парламенту) щодо продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. І я впевнений, що обласна рада переконливою більшістю підтримає дане звернення”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE